Vaniljekage

Lækker opskrift på vaniljekage med bagte stenfrugter...

Vaniljekage
Offentliggjort

Vaniljekage med bagte stenfrugter

Til 6 personer

175 g hvedemel

1½ tsk. bagepulver

1 vaniljestang

225 g sukker

175 g blødt smør + ekstra til formen

100 g cremefraiche

3 æg

Udstyr: Sandkageform a ca. 1½ liter

Bland mel og bagepulver sammen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn, sukker og smør sammen.

Tilsæt cremefraiche, og rør æggene i 1 ad gangen. Kom mel og bagepulver i, og sørg for at røre dejen grundigt sammen. Smør en sandkageform med smør, og beklæd den med bagepapir. Fyld dejen i formen, og bag kagen i ca. 40 minutter ved 175 grader.

Servér 1 skive kage med bagt frugt og honning, 1 klat vaniljeyoghurt og drys af ristede pinjekerner.

Bagt frugt & honning:

1 kg blandede stenfrugter

100 g flydende honning

10 kardemommekapsler

4 kanelstænger

100 g pinjekerner

Halvér frugterne og fjern stenene. Kom frugten i et ovnfast fad, og hæld honning over. Kom kardemommekapsler og kanelstænger i en morter, og giv det et par slag, så smagen frigøres. Vend krydderierne sammen med frugt og honning, og bag det i 15-20 minutter ved 180 grader. Rist samtidig pinjekernerne i ovnen i 8-10 minutter.

Vaniljeyoghurt:

½ vaniljestang

300 g græsk yoghurt

1 toppet spsk. flormelis

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør vaniljekornene sammen med yoghurt og flormelis. Tip: Stenfrugter kan være fx ferskner, blommer og abrikoser – gerne alle 3 slags.

__________

SE OGSÅ: Blommetærte med brunet smør og mandler

SE OGSÅ: Hvid chokolade-hindbærtærte