Fire stjerner: Her får man meget godt for pengene

Simon Leo Hansen, der også står bag Omar, Safari og Lamar, har nu åbnet et spisested, der ligger på kanten til Nordvest og ligeledes serverer middelhavsinspirerede deleretter.

Fire stjerner: Her får man meget godt for pengene
Offentliggjort

Seks retter for 300 kr.! Det var lidt af en københavnerrevolution, da Simon Leo Hansen åbnede restaurant Omar på Nørrebro.

For selvom pladsen var minimal og siddekomforten ikke-eksisterende, så fik man masser af naturvin og gedigen god bistromad for næsten ingen penge.

I dag har Simon Leo Hansen fire restauranter – udover Omar også Safari samt Lamar, og de er alle opkaldt efter figurer i tv-serien ’The Wire’. Senest tilkommen er Kima, der bor i starten af Frederiksborgvej, lige dér hvor Nørrebro bliver til Nordvest.

Naboerne er henholdsvis grøntbazar og tyrkisk bager og café, og der er udeservering med borde og bænke på den lille plads foran Kima, der ganske som sine brødre og søstre fremtryller en masse middelhavsinspirerede retter ”family-style i et frisk tempo”, som der står på hjemmesiden.

Kima_03.jpg

Prisen er stadig rørende lav: 365 kr. for syv retter! Så vi hoppede på menuen og sad snart med et glimrende focacciabrød med en god cremet haydari-dip, der typisk laves på fetaost, peberfrugter og krydderier – hér både paprika og hvidløg.

Et stykke schiacciata (det flade toscanske streetfood-brød, hvis navn betyder ”mast brød”), lavet på kartoffelmel kom med topping af rygeostecreme, salatløg og oregano samt særdeles al dente-syltede auberginer, hvis syrlige bid var godt modspil til brødet.

Men den indledende rundes topscorer var et smørbagt blomkålshoved, serveret med mandelcreme i hvis ”lommer”, der lå henholdsvis spicy spidskommenkrydret tandoori-vinaigrette og hvidløgspersille, samt crunchy drys af bl.a. ristede mandler, og så vidt vi kunne smage også korianderfrø. Skarpt tilberedt, præcist i sine smage og på alle måder perfekt!

Ikke mindst sammen med et glas tysk freikörperkultur-orangevin fra biodynamikerne Bianka og Daniel Schmitt i Rheinhessen på mindst fem forskellige spontangærede druer.

Kima_06.jpg

Vi opgraderede til en lidt mere funky orangevin fra Alsace-kollektivet Les Pirouettes (Eros) med lidt varme julenoter af fersken og abrikos, som matchede dels dampet kuller serveret med ærter og ikke mindst fumé på gæret sauerkrautsaft og dels et tilkøb til menuen, for vi havde fået øje på min favorit, kalvetunge (115 kr.).

Tungen kom sprængt (og kold) med peberrodscreme, selleri og friterede kapers og var sammen med blomkålen ubetinget aftenens bedste ret – med både salt, sødme, og bitterhed.

Et glas frugtig og meget letdrikkelig merlot fra ungarske Vaskapu med det sigende navn Easy slog følgeskab med dels en svinekotelet, smukt stegt på benet, toppet af en salsa verde, der smagte mere af syren fra de syltede grønne tomatillos end smæk fra chili, og ikke mindst grillet kejserhatsvampe med balsamicoglace, selleripuré, ponzu og syrlige æbletern. Her blev syre og sødme kombineret med max umami.

En rabarbersorbet med hasselnøddepraliné med lidt crunchy hvid chokolade i bunden fuldendte menuen, og nu venter vi kun på at Simon Leo åbner et nyt sted med samme prisniveau og et navn inspireret af ’The Wire’ – må vi foreslå Stinkum, Hungry Man eller Fat Face Rick?

Kima

Gastro_stjerner_post3.jpg

Syv retter for 365 kr.! Serveret family-style i et ”frisk tempo” med masser af god naturvin.

Man får meget for pengene på Simon Leo Hansens fjerde restaurant, der følger samme vinderopskrift som sine søskende, ligesom den grønt- og middelhavs-

inspirerede gedigne vel-smag også går igen.

Vi ligger mellem 3 og 4 stjerner, men prisen får pilen til at pege opad. 

Kima

Frederiksborggade 2, 2200 København N

kimakima.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Anmeldelser og Restauranter