Derfor skal du begynde at drikke vermouth

Vermouth har de seneste år været på korstog over de danske rødmossede solnedgangsterrasser med den perfekte kombination af bitterhed, sødme og krydderier. Den kan gå på egne ben, og den kan gå som led i din yndlingscocktail.

Derfor skal du begynde at drikke vermouth
Offentliggjort

Der er ikke noget som et skvæt bittersød voksencola på en isterning, der lige præcis er lille nok til, at den skøjter rundt i krystalglasset fra Lyngby og synger sin beroligende, klinkende sang mod kanterne, som kan få dig til at synke rigtig langt ned i de blåternede hynder i plastic-havestolen med det lange rygstykke. Vermouth har de seneste år været på korstog over de danske rødmossede solnedgangsterrasser med den perfekte kombination af bitterhed, sødme og krydderier. Den kan gå på egne ben, og den kan gå som led i din yndlingscocktail.

Det er svært at sætte en finger på, at vermouth skulle have nogen mangler overhovedet. Så skulle det da lige være, at der har manglet et label, der har turdet bryde med de sydeuropæiske dyder og proppet vermouthen ind i en dansk kontekst.

Den nystartede vermouthproducent Wildmouth, som holder til i Valby, har gjort lige præcis det. De to kokke Nicolai Mentzler og Peter Yung Worth Jacobsen, der i tidernes morgen mødte hinanden på Falsled Kro, syntes, at der manglede nogen, som lavede vermouth på danske råvarer og urter.

”Den vilde, danske natur har altid fascineret os. Da vermouth for alvor begyndte at komme til Danmark, undrede det os, at der ikke endnu ikke var lavet noget på dansk. Med Wildmouth vil vi gerne repræsentere den danske natur.”