Derfor skal du drikke vin fra Østrig

Østrigsk vin er en snart 20 år lang kærlighedsaffære for Sebastian Rind, der ejer vinimporten Österreich Vin på Esplanaden i København. Her fortæller han om producent Christian Tschida og vinen ’Kapitel 1’ fra 2020, der er månedens flaske i Euroman.

Derfor skal du drikke vin fra Østrig
Offentliggjort

Mens resten af Københavns naturvinsbutikker gør en dyd ud af at have et bredt udvalg, der tæller alt fra oversøisk Pinot Noir til georgisk lerkrukkevin, er Sebastian Rind gået en anden vej. Han står bag vinimporten Österreich Vin på Esplanaden i Indre By, hvor fokus – næsten – udelukkende er på østrigske vinproducenter (sydafrikaneren Tom Lubbe med base i Sydfrankrig har også sneget sig ind i sortimentet).

Det er dog den østrigske producent Christian Tschida, som Rind har arbejdet med igennem mange år, han især gerne vil slå et slag for i denne omgang – mere specifikt Tschidas ’Kapitel 1’ fra 2020.

”Det er i sagens natur oplagt at starte året med ’Kapitel 1’ og generelt opdage eller genopdage Christian Tschidas vine. Denne rødvin er hovedsageligt lavet på Cabernet Franc, men der også noget Blaufränkisch – den oprindelige, østrigske drue, som er typisk for Burgenland-området sydøst for Wien. Det er en virkelig formspændt, saftig og drikbar vin,” fortæller Sebastian Rind.

Druerne i ’Kapitel 1’ presses nænsomt, spontangæres i kraft af den naturlige gær, der findes på skallerne, lagres på store, traditionelle fade, hovedsageligt Stockinger, og flaskes uden klaring og filtration. Desuden tilsættes der ikke svovl, som man ellers sædvanligvis bruger adskillige gange i vinprocessen til at desinficere, stabilisere og konservere. Resultatet er derefter, siger Sebastian Rind.