Det bliver ikke mere københavnsk: Nyt sted i Kødbyen vil have dig til at drikke fermenteret te

Der bliver nørdet fermentering til den store guldmedalje i den nyåbnede butik i Kødbyen, hvor Folk Kombucha sælger og brygger deres gærede, syrlige te.

Det bliver ikke mere københavnsk: Nyt sted i Kødbyen vil have dig til at drikke fermenteret te
Offentliggjort

Kødbyen i København er blevet endnu en tidstypisk forhandler af våde varer rigere, efter Folk Kombucha i fredags inviterede indenfor for første gang. Bryggeriet er indrettet i samarbejde med den populære tegnestue Spacon & X. Meningen med bottleshoppen er, at gæsterne skal have mulighed for at engagere sig i videnskaben bag den kombucha – en særlig form for fermenteret te – de laver. Drikkene bliver nemlig produceret i samme bygning.

Arkitekterne bag indretningen af lokalerne har holdt sig til Kødbyens karakteristiske udstråling, mens det grønne gulv er et levn fra en tidligere lejer: supermarkedskæden med det ene ben i graven, Irma. Hvis Folk Kombucha var et supermarked, ville det da også være netop en Irma: Kombuchaen er 100 procent økologisk, de sælger merchandise med deres eget navn på, og prisen ligger på knap 400 kroner for 12 flasker kombucha à en kvart liter.

I lokalerne kommer der som sagt først og fremmest til at ligge et bryggeri. Desuden vil butikken invitere til events og workshops, hvor du kan komme og dele din interesse for den asiatiske drik, mens du kan opleve, hvordan Folk Kombucha laver deres produkter. Det er muligt at komme og hente dine bestillinger gennem webshoppen hver fredag, hvor du kan komme med bagom tilblivelsen af flaskernes indhold.

Nina Parna, Grundlægger & Medejer af Folk Kombucha udtaler i en pressemeddelelse:

”Vores kompromisløse tilgang til at lave kombucha er lige så meget et forsøg på at samle, engagere og inspirere vores gæster, som det er blot at behage dem med velsmag. Vi arbejder med stor respekt for det traditionelle håndværk, men vi også ønsker at undersøge grænserne for, hvordan vi kan genskabe kombucha på vores måde. Spacon & X har formået at visualisere vores historie, identitet og værdier i det rumlige design, så det virkelig afspejler, hvad Folk handler om: gode ting, der mødes.’’

Ligesom resten af Kødbyen har bryggeriet et relativt råt udseende, hvilket fortsætter på den anden side af indgangen, i og med at der er store fermenteringstanke, som til forveksling ligner de metaltønder, der massebrygges øl i.

Butikken ligger på Flæsketorvet 1, 1711 København. Der er åbent hver fredag fra 8.30 til 15.30.