Sponsoreret indhold

Er du til bæredygtig og økologisk kaffe?

Er der en forbindelse mellem den gode kop kaffe og bæredygtighed? Svaret er enkelt, men forklaringen kompleks. Den bæredygtige tilgang handler ikke kun om afgrøder, men i høj grad også om at forbedre udviklingen og vilkårene for kaffebønderne.

Er du til bæredygtig og økologisk kaffe?
Offentliggjort

Sponsoreret af Lavazza

Der er ingen tvivl om, der i dag følger et stort ansvar med udviklingen og produktionen af alle typer fødevarer, og kaffe er bestemt ingen undtagelse. De store klimaforandringer med temperaturstigninger og tørke i kaffebæltet gør det sværere at dyrke kaffe. Ekstreme vejrforhold påvirker og udgør en reel trussel - også mod din kaffe.

Omtanke for natur og mennesker

Natur og mennesker spiller en helt særlig rolle, når det kommer til kaffe. Lavazza har i mange år arbejdet for at fremme bæredygtigt kaffelandbrug rundt omkring i verden. Et af resultaterne er Lavazza iTierra! – en helt ny serie af kvalitetskaffe, hvor fremragende smag, økologi og bæredygtighed går hånd i hånd. Med Lavazza iTierra!, kan du ikke alene nyde en enestående kop kaffe – du hjælper også med at passe på naturen og de kaffebønder, som lever af den. iTierra! produkterne har hver sin smagsprofil, men fælles for dem alle er, at de er økologisk dyrkede, håndplukkede og certificeret af Rainforest Alliance.

Klimakampen i kaffebæltet

Lavazza iTierra! FOR PLANET er mild og frugtig kaffe bestående af 100% økologiske Arabica-bønner fra Afrika, Central- og Sydamerika. Kaffebønnerne kommer fra de områder, hvor Lavazza Foundation arbejder sammen med den enkelte kaffebonde om at klimasikre kaffeproduktionen. Lavazza underviser i nye landbrugsteknikker, således at kaffedyrkningen tilpasses i takt med de ændrede vejrforhold. Indtil videre har 84.667 små kaffeproducenter været igennem undervisningsforløbet og mere end 800 er uddannet til at blive lokale undervisere.

Næste generation af kaffebønder

Lavazza iTierra! FOR AFRICA er en fyldig, intens og smagfuld kaffe bestående af økologiske håndplukkede Arabica- og Robusta-bønner fra Østafrika. I disse områder har Lavazza Foundation sat fokus på den næste generation af kaffebønder gennem uddannelse i iværksætteri og ledelse. Lavazza Foundation arbejder med at fremtidssikre kaffeproduktionen, som erhverv ved at få de unge kaffebønder til at tænke i bæredygtige løsninger. Projektet giver de unge muligheder og støtte til udvikling af nye værktøjer, der kan fremme den enkeltes forretning. Det kan fx være gødning bestående af biokul eller biobriketter af restprodukter fra produktionen.

Genplantning af regnskoven

Med Lavazza iTierra! FOR AMAZONIA får du en harmonisk kaffe, der er bevidst om skovenes vigtige rolle i klimakampen. Den har en aromatisk og afbalanceret smag og består af håndplukkede økologiske Arabica-bønner fra Peru i Sydamerika. I Peru er Lavazza Foundation med til at beskytte Amazonas miljøarv og arbejder løbende med genplantning af ny regnskov. Indtil videre har det resulteret i genplantning af over 75 hektar skov i udpinte og ryddede regnskovsområder. De nye træer skal bidrage til optagelsen af CO2 i området, og i løbet af de næste fem år forventes det, at de nye træer kan optage yderligere 1.200 tons CO2. Ambitionen er at udvide indsatsen med 36.000 hektar.

Certificeringer_614_ny.jpg

Lavazza Foundation - bæredygtighed gennem generationer

Grundlæggeren Luigi Lavazza udtalte i 1935, at han ikke ønskede at være en del af en verden, som ødelægger naturens goder. I 2002 tog familien det første spadestik til bæredygtighedsinitiativet og projektet Tierra!, som efter to år udviklede sig til den selvstændige nonprofitorganisation Lavazza Foundation. Siden da, har organisationen støttet bæredygtige projekter i 19 lande på 3 kontinenter til gavn for mere end 130.000 kaffebønder.