Sponsoreret indhold

Gør årets sidste måltid mindeværdigt: Her kan du spise din nytårsmad

Få mere tid til at være til stede med gæsterne – en cateringmenu er årets smarteste snydekode til en forrygende festaften.

Gør årets sidste måltid mindeværdigt: Her kan du spise din nytårsmad
Offentliggjort

Sænkede skuldre, skarp smag

Vil man have en perfekt nytårsaften, handler det om at ramme balancen mellem at spise virkelig god mad og nyde selskabet omkring én.

Hvordan gør man så det? Jo, du kan jo prøve med Nimbs nytårsmenu, der er skabt med dedikation af Nimbs kokke og centrerer sig om sæsonens mest udsøgte råvarer – som en hyldest til vinterens smage. Du behøver kun at opvarme og anrette – ingen unødige dikkedarer, intet fiksfakseri. Maden taler for sig selv og bringer Nimbs luksus ind i din stue.

Menuen er på årets sidste dag:

Snacks: Gordal-oliven marineret i olivenolie med timian, rillette af confiteret and, serveret på sprød kiks og gougères med manchego-creme, samt økologiske surdejsboller med saltet smør.

Forret: Terrine af dansk hummer med kaviar fra Gastro Unika, marcona-mandler, hvidløgsemulsion og spæde urter. 

Mellemservering: Let bagt helleflynder med fennikel, dild og intens hummerbisque.

Hovedret: Tournedos af dansk oksemørbrad på smørstegt toast med saltbagt selleri, stegt kejserhat, selleripuré og karse. Serveres med portvinssauce og cremet kartoffelmos.

Dessert: Hvid chokolademousse med vanilje, serveret med mango- og ananas-kompot.

Sødt: Kransekage.

Prisen for menuen er 895 kr. 

Så træk en stol ud, hæld champagne i glasset og tag del i samtalerne, mens du med ro i sindet ved, at der er styr på det.

Nytår i stjernens tegn

Dragsholm Slot, der kan bryste sig af en Michelin-stjerne, er et oplagt sted til at danne ramme om årets sidste aften. Her har de skabt et stemningsfuldt nytårsprogram, der forener gastronomi og historie i de idylliske omgivelser, Dragsholm Slot ikke kan undsige sig at være indehavere af.

Der tilbydes et tredages ophold, hvor du kan nyde to overnatninger og en nytårsmiddag enten i slottets Michelinrestaurant, bistroen eller deres eksklusive Chambre Séparée. Og du kan forvente, at aftenen kommer til at byde på alt, hvad der skal til for en festlig og mindeværdig afslutning på året.

Er du mere til at holde nytår derhjemme? Fortvivl ej. Dragsholm Slot gentager succesen fra sidste år og tilbyder nytårscatering med snacks og en fire-retters menu, som er klar til afhentning på slottet den 31. december.

Højtflyvende gastronomi

Der kan listes mange gode ting op, når det kommer til HimmerLand. Især hvis du kan lide minderige oplevelser. Er du blot en livsnyder, der oplever en inderlig glæde over udsigten til et godt måltid, kan du også godt læse med.

HimmerLand har nemlig en gourmetrestaurant med navnet HimmerRiget, som tidligere i år blev kåret til den bedste restaurant i Nordjylland under kategorien ’Value for Money’.

Til nytår kombinerer chefkok Mads Kongsgaard enkelhed med et strejf af den magi, der har gjort restauranten så affekteret. Her går naturens råvarer hånd i hånd med festlig nytårsstemning, og ved bordet puster de luft under fasanens vinger en sidste gang, inden den søger ly i det tætte krat vinteren over.

Afslut året med en saftig bøf

På det ikoniske Jensens Bøfhus har de i årtier samlet familier, venner og kolleger.

Det er der en simpel årsag til. Menuen på Jensens har altid været garant for velkendte favoritter – fx deres solide bøffer og klassiske saucer – samt afslappede og familiære omgivelser, der gør det til et trygt og hyggeligt valg.

Til nytårsaften løfter de oplevelsen til et endnu højere niveau. Her byder de nemlig på en særlig menu med rejetrilogi, mør oksemørbrad med gylden kartoffelrösti og bearnaise samt en chokoladekage med mousse, mangosorbet og karamelsovs – lige som det skal være på årets sidste dag.

Som det skal være

Ved Strøby Egede ved Køge har Kok Med Kul På til huse. En cateringvirksomhed, der siden 2010 har tilbudt mad ud af huset. Og heldigvis også til nytår.

I år står den på en fireretters menu, der lydes således: Forretten er dampet lyssej med friterede porrer, hummercreme og hjemmebagt brød. Mellemretten er en timbale af unghanebryst, soltørrede tomater, brøndkarse, ristede nødder og sauce verde. Hovedretten er tournedos af oksemørbrad med sauté af nytårsgrønt, pommes anna, friske krydderurter og svampesauce. Desserten er chokoladefondant med brombærcoulis, vaniljecreme og frisk mynte. Behøver man mere? Nej.

Nytårsmenuen bliver leveret på Fyn og hele Sjælland

Små raffinerede overraskelser og udsøgte råvarer

Du har styr på tøjet, på pynten, på vinen og champagnen, på selskabslegen. Men hvad med maden? Jo, skal du sætte prikke over i’et på din nytårsaften, kan du passende gøre det med en nytårsmenu fra Madklubben.

De har nemlig sørget for en menu med små, raffinerede overraskelser undervejs og udsøgte råvarer som hummer, oksemørbrad, helleflynder og meget andet, som kræver minimal tilberedning, så du kan nyde aftenen med dine gæster.

Menuen fås i tre varianter: Klassisk, pescetarisk eller vegetarisk. Menuerne findes både i 3- og 4-retters versioner, og du kan tilmed få skræddersyede vinanbefalinger med. 

Priser fra 375 kr. per. person.

Madklubben kan levere til døren i hele landet, men du kan også afhente på udvalgte lokationer i København, Aarhus, Esbjerg og Odense.

Hvis du hellere vil på restaurant, er Madklubbens mange forskellige restauranter, naturligvis også et sublimt bud på en fantastisk nytårsaften ude. 

Nyt år, nyt niveau af luksus

På hjørnet af Møntergade og Vognmagergade i Københavns Indre By finder du Møntergade, der siden dets åbning i 2020 har markeret sig som ikke bare et af de bedste steder at spise smørrebrød, men også som et sted, der laver klassisk dansk-fransk mad på meget højt niveau. Og det kunne man jo godt tænke sig at spise til sin nytårsaften.

Møntergade har hørt dine bønner og sammensat en menu, hvor der er taget hånd om det hele, så I blot med et minimum af forberedelse kan sætte jer til bords og nyde hinanden.

Menuen er en fireretters til 595 kroner og består af: Paté de campagne med andelever og sort trompethat med cornichon, selleriremoulade og baguette; hummersuppe med dariole af torsk & hummer; Kalvemørbrad med løg tarte tatin og trøffelsauce; Mandelbagt pære med saltkaramel og mere pære. Der kan tilkøbes caviar (15 g. Gastro Unica ’Golden Selection’ for 195 kroner) og kransekage (50 kroner).

Og vi må ikke glemme at nævne, at Møntergade åbner vinkælderen og tilbyder spændende vine og champagne, som passer perfekt til nytårsmenuen og til favorable nytårspriser. De kan købes på dagen ved afhentning af nytårsmenuen.

Du kan hente menuen og vine nytårsdag den 31.12 mellem klokken 11.30-14.30.

Lidt mere forkælelse

Nytårsaften er noget helt særligt hos Brdr. Price. Den er fyldt med fest, traditioner og god mad, og derfor er det jo ikke et helt skidt sted at lade sig forkæles af.

Brdr. Price har sammensat en menu med to slags snacks, fem retter og en vinmenu til at fuldende oplevelsen.

Du kan enten sætte dig til rette i deres herskabelige lokaler i hjertet af København K – Rosenborggade eller Tivoli – eller i deres centrale og hyggelige restaurant i Herning. Hvad end du vælger, kan du være garanteret, at nytåret starter med manér.

Ro – og god mad – i maven

Det er den nemme vej til at imponere dine middagsgæster, når du vælger en nytårsmenu fra Timm Vladimirs Køkken. Der er taget hånd om det meste, så festmiddagen kun mangler det sidste touch fra din hånd på aftenen. Og derfor kan du som vært gå nytårsaften i møde i ro og mag og bruge tiden på dine gæster – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kuvertprisen er 495 kroner for fire retter og en velkomstcocktail. Menuen fås også i vegetarisk udgave.

Afhentning i København: Skolegade 19, 2500 Valby eller Raffinaderivej 10F, 2300 København S

Afhentning i Aarhus: Fiskerivej 2K, 8000 Aarhus

Der er også mulighed for levering lige til døren.

Grønt er godt

Holdet bag Oddveggies består af fire madentusiaster, der mødte hinanden i ’MasterChef 2024’, hvor deres fælles passion for kreativ madlavning og æstetik blev til drømmen om et cateringfirma. Deres mission er at hylde grøntsagerne og sæsonens bedste råvarer og samtidig præsentere retter, der også favner fisk, skaldyr og kød.

Med et skarpt fokus på smag og æstetik leverer de restaurantværdige madoplevelser direkte til hjemmet, ligesom de både tilbyder menuer ud af huset, private dining samt langbordsmiddage.

Til nytår har Oddveggies sammensat en restaurantværdig menu, der nok skal få snakken til at gå. Den lyder således:

Den Klassiske Nytårsmenu – 495 kroner pr kuvert (min. 2 kuverter)

Forret: Rimmet jomfruhummer med tomatconsommé og bagte tomater

Mellemret: Tærte med brændt kålmayo, kammuslingetartar, ærter og nori-støv

Hovedret: Oksemørbrad med pommes anna, sauce med madagaskarpeber og løgvariation

Dessert: Tærte med hvid chokolade-mousse, champagnegele og blomster

Nytårs Snackmenu – 100 kroner pr kuvert (min. 2 kuverter)

Madeline med sortfodskinke og trøffelmayo

Krustade med ørredrogn og friskostcreme

Lilla shizoblade med oksetartar

Nytårsmenuen kan afhentes den 31.12 mellem klokken 10 og 15 i deres køkken i Nordhavn.

Spar 10 procent på booking ved at oplyse koden GASTRO