Grillet sandart med ærter og ærtesmør

Grill sandarten hel, da det giver det saftigste fiskekød. Sender sommervejret dig indendørs, kan fisken også sagtens dampes, bages eller grilles i ovnen med et rigtig godt resultat.

Grillet sandart med ærter og ærtesmør
Offentliggjort

Grillet sandart med ærter, ærtesmør og rugbrødscroutoner

Til 4 personer

1 hel sandart – a ca. 1 kg

Krydderurter – efter eget valg

1 citron

50 g bælgede ærter

Olivenolie



Rens fisken; har fiskehandleren ikke gjort det, så spræt bugen op, og fjern blod og indvolde. Rids fisken de tykkeste steder, og fyld alle åbninger med rensede, velafdryppede krydderurter og citronskiver. Smør fisken ind i olie, og grill den ca. 10 minutter på hver side. Check inde ved benet, om det slipper kødet; så er fisken færdig.



Kog ærterne et par minutter, og servér dem til den varme, grillede fisk sammen med blødt ærtesmør og rugbrødscroutoner, og top med hakket dild.



100 g bælgede ærter

1 stort bdt. dild

100 g blødt smør

½ citron – saften heraf

Havsalt

Peber



Blend ærterne til en grov puré.



Skyl dilden, og afdryp godt, og hak den – gem lidt til anretning.



Rør smørret hvidt og luftigt med citronsaft, salt og friskkværnet peber. Vend ærtepuré og dild i. Servér smørret blødt.



150 g rugbrød



Skær rugbrødsskiverne i små firkanter, og rist dem i en 225 grader varm ovn i ca. 10 minutter.



Tip: Har fisken rogn, smager det godt kogt og stegt til frokost dagen derpå. Grønne salater og marinerede grøntsager passer i øvrigt godt til denne ret.