Har du ikke planlagt en rejse her til vinter, kan du snyde dig selv til følelsen af varmere himmelstrøg med en omgang tacos. Denne opskrift er lavet af Restaurant Hærværk i Aarhus, som har en Bib Gourmand og en grøn Michelinstjerne, så den kommer fra gode hænder.
Coq au Riesling og knuste kartofler med hvidløg og parmesan
En gryderet hører sig vintertiden til, og coq au vin er et godt bud. I denne version af den klassiske franske ret er rødvinen erstattet med Riesling, hvilket gør den mere frisk, og når den spises med de dertilhørende knuste kartofler med hvidløg og parmesan, kan man godt overskue vinteren lidt endnu.
”Danskerne tror, at der er alt muligt andet, der skal gøre os lykkelige, men eftersom vores daglige kost er den største miljøpåvirkning, vi udsættes for, er det naturligt at antage, at det starter med maden. Hvis man ikke har energi og et ordentligt helbred, så kan man jo ikke være noget for sig selv eller andre,” siger Kok og iværksætter Thomas Rode Andersen, og i den sammenhæng har han delt sin fedtfattige version af den famøse fried chicken uden friture og fed panering.
Grillet lammekølle med sennepsrub, myntesalsa og salat af rå courgetter og blomkål
Lammekølle bør ikke kun nydes til påske, og egner sig glimrende til de kolde vintermåneder. I denne opskrift er den ellers så klassiske engelske mint sauce peppet op med cornichoner, og vineddike erstattet med citronsaft og olivenolie, så vi ender med en myntesalsa. Køllen har fået en tur med en sennepsrub, og senneppen går igen i dijonnaise-dressingen til den sprøde salat på rå courgette og rå blomkål.
”Jeg tror, det er en ret, alle kan lide. Det er ren komfort. Du skal ikke engang skære ting ud, når du sidder og spiser. Det eneste, du skal koncentrere dig om, er at spise og snakke med folk omkring bordet,” siger Mads Battefeld, der ejer landets førende sushirestaurant Sushi Anaba, om den japanske udgave af biksemad, buta negi shogayaki.
Der er jo næsten ikke noget mere komfortabelt end et varm måltid med ost til at komme vinterkulden til livs. Her er osten inkorporeret i en quiche med friske figner, der med en salat til fungerer godt som hovedret, men også er oplagt at servere som dessert i stedet for ostebordet.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.