Kylling- og rejesuppe på kokosmælk og grøn karry

Kylling- og rejesuppe på kokosmælk og grøn karry
Offentliggjort

300 g kyllingebryst

3 gulerødder

1 rød chili

4 forårsløg

200 g champignoner

1 dåse kokosmælk

½ l hønsefond

3 spsk. grøn karry

200 g bønnespirer

300 g rejer

Salt

Peber

Kyllingebrystet skæres i strimler. Skræl gulerødderne, og skær dem skråt i skiver. Hak chilien – fjern evt. kerner afhængig af, hvor stærk man vil have suppen. Rens og snit forårsløgene i mundrette bidder, og rens champignonerne – er de store, kan de evt. skæres i mindre stykker. Kog kokosmælk, hønsefond og karry op. Kyllingekødet tilsættes først, og når det koger igen, tilsættes grøntsagerne. Suppen smages til med salt og peber, og til allersidst drysses med bønnespirer og rejer – de første bliver klaskede, hvis de får for meget varme, og de sidste bliver kedelige og hårde og skifter smag, hvis de får for meget. Tip: Man kan lave alt klart på forhånd og opbevare ingredienserne hver for sig; suppebasen, de klargjorte grøntsager og kødstrimlerne. Suppebasen koges op lige før servering, og grønt og kød kan da hurtigt tilsættes, som beskrevet, og så kan natsuppen hurtigt komme på bordet.