Opskrift: Grillet knoldselleri og ostevalle

Restaurant Lyst i Vejle har markeret sig serveringer, der af anmeldere kaldes små smagsbomber. Sådan laver du deres grillede knoldselleri med sauce af ostevalle.

Grillet knoldselleri og ostevalle
Offentliggjort

4 personer

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 50 g andefedt
  • 1 bundt timian

Vallesauce

  • 1 bundt purløg                    
  • 100 g ostevalle                                 
  • 250 g smør
  • 10 g ramsløgskaperseddike  
  • 5 g salt
  • 20 g ramsløgsolie
  • 10 g ramsløgskapers

Sådan gør du:

  1. Skyl knoldsellerien og skær ud i skiver, der er ca. 2 cm tykke.
  2. Udstik 2 af de største skiver, så de bliver fint runde og lige store.
  3. Hvert selleriskive vakuumeres med andefedt og lidt renset timian og dampes i 15 minutter ved 80 grader.
  4. Tag ud af poserne og halvér skiverne, der grilles, så de får noget farve.
  5. Anret de halve knoldselleriskiver i små skåle eller dybe tallerkner, og hæld vallesauce ved.

Vallesauce

  1. Skyl, aftør og finthak purløg.
  2. Kog vallen op, tilsæt så smør i tern, og kør med en stavblender, til det emulgerer.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser, og rør godt rundt i saucen, før den hældes over den grillede selleri.