Kyllingelår med Basquaise

Opskrift: Sådan laver du Michel Michauds kyllingeret fra Baskerlandet

"Jeg savner Baskerlandet. Jeg boede der i fem år som barn," fortæller kokkestjernen Michel Michaud, som her deler en af sine yndlingsretter fra regionen; kylling med Basquaise. I denne version er det med kyllingelår frem for en hel kylling for at gøre den nemmere og mere hverdagsagtig.

Kyllingelår med Basquaise
Offentliggjort

4

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingelår
  • 1 kg store tomater
  • 400 g rød peberfrugt
  • 300 g løg i tynde skiver
  • 1/2 dl olivenolie
  • 20 g knust hvidløg
  • 1 knivspids sukker, salt og peber (gerne piment d’Espelette )
  • Timian
  • 8 æg

SÅDAN GØR DU

  1. Varm olivenolie i en stor gryde og vend løgene i, uden de bruner.
  2. Tilsæt peberfrugterne og lad dem simre over svag varme i yderligere fem minuttter, stadig uden at løgene tager farve.
  3. Tilsæt tomater i både, knust hvidløg, sukker, salt, peber og timiankvist. Lad Basquaisen simre uden låg i ca. 30 minutter.
  4. Steg kyllinglårene på en pande i få minutter, og lad dem efterfølgende småkoge i nogle minutter med Basquaisen.
  5. Tilføj æg og lav det som 'piperade'. Dvs. som røræg. 

Michel Michaud

Født 1946 i Cognac i Frankrig. Kom til Danmark i 1971, hvor han blev køkkenchef på Falsted Kro og bragte det franske køkken til landet. Han har også været køkkenchef på blandt andet Kong Hans Kælder og Søllerød Kro, inden han i 2004 kom til bistroen Ruths Hotel i Skagen. Her var han i første omgang indtil 2014. Efter næsten to år på Molskroen og halvandet på Brøndums Hotel vendte han tilbage på Ruths Hotel i 2017 og har været der siden. Har modtaget adskillige Michelinstjerner og blev i 2008 slået til Ridder af Dannebrog.