Suppe med grillede braiserede svinekæber & græskar

En rustik vinterret med de så ofte overset svinekæber – the food of champions! Få opskriften på vintersuppen her.

Suppe med grillede braiserede svinekæber & græskar
Offentliggjort

Hovedret til 4 personer,

giver ca. 2 liter

Suppe med grillede braiserede svinekæber & græskar

2 dl ufiltreret æblemost

300 g afpudsede

svinekæber (ca. 4 stk.)

250 g skrællede gulerødder

250 g renset græskarkød

300 g skrællede faste kartofler

50 g pillet løg

2 pillede fed hvidløg

2 tsk. korianderfrø

1 tsk. spidskommenfrø

½ tsk. muskatblomme el. -nød

10 grønne kardemommekapsler

Koldpresset olivenolie – lidt til stegning

1 strejf af chiliflager

1½ l koldt vand

2 spsk. finthakkede fennikelstængler

Havsalt

Friskkværnet sort peber

Start med at sætte en römertopf i blød i koldt vand i 1 time. Hæld æblemost hen over svinekæberne, og lad dem trække i mosten i 1 time ved stuetemperatur. Forbered imens alle ingredienserne: Skær gulerødder, græskar og kartofler i 1 cm små tern.

Hak løget fint, og skær hvidløget i tynde skiver. Kværn korianderfrø, spidskommenfrø, muskatblomme og kardemommekapsler mellemgroft i en elektrisk kaffemølle. Varm en grillpande op, så den er rygende varm. Tag kæberne op af mosten (gem den til senere), tør dem, og gnid lidt olivenolie på dem. Grill kæberne et par minutter på hver side, tag dem af grillen, og kom dem op i römertopfen. Tilsæt æblemosten, alle grøntsagerne, de kværnede krydderier, chiliflager, og hæld vand på. Krydr generøst med salt og peber.

Placér römertopfen i den kolde ovn med låg på. Sæt ovnen på 225 grader og bag i 1¾-2 timer. Tag de møre kæber op, og del dem i et par stykker. Kom suppen i dybe tallerkner med kæberne ovenpå, og drys med de hakkede fennikelstængler.

KLIK HER OG SE VARM & SURSØD KVÆDE-KARTOFFELSALAT