”Der er en misforstået ungdomsfetichisme, hvor de voksne tror, de unge er klogere og ved bedre end dem selv”

”Der er en misforstået ungdomsfetichisme, hvor de voksne tror, de unge er klogere og ved bedre end dem selv”

Mange unge mennesker lider under forestillingen om, at det går ad helvedes til i verden i dag. Det mener Kristian Leth, der i en ny debatbog vil give nuancer til nutidens kriser og give håbet tilbage til generationen, der er ved at miste troen på fremtiden.

Offentliggjort

Kristian Leth, du har skrevet en bog, der skal give de unge håb for fremtiden. Men ser det ikke ualmindeligt sort ud i verden i dag, klimakrisen og krigen i Europa taget i betragtning?

”At tro, at det her er den vigtigste tid, der nogensinde har været, er en bug i det menneskelige styresystem. Det har vi altid troet. ’It was the best and the worst of times’ som der står i ‘A Tale of Two Cities’. Det er bare sådan, det er. Der er udfordringer i dag, som vi bliver nødt til at tage alvorligt og løse, men det har der altid været. Da jeg var barn, var vi bange for huller i ozonlaget, syreregn, Barsebäck, atomkrig og AIDS, der dræbte mange flere, end corona har gjort. Siden da er folk over hele kloden blevet mindre fattige, de lever længere, de har det bedre, der er generelt set mindre vold, der er færre krige og så videre. Jeg tror ikke, at grunden til, at mange mennesker er angst for fremtiden, er, at vi lever i en specielt forfærdelig tid. Der er store reelle udfordringer i dag, men det betyder ikke, at vi ikke klarer den.”