4 opskrifter med morkler

Måske klinger forår og svampejagt ikke helt rigtigt. Men morklen, svampen for kendere, har sæson lige nu i maj! Så gå med gastro i køkkenet og sæt morkler på menuen.

Opskrifter med morkler: Morkler med blomkål
Offentliggjort

Inden du går på svampejagt bringer vi dog en advarsel: ALLE morkler betegnes som giftige i rå tilstand. Stenmorklen endda som dødeligt giftig. Så medbring svampebøger, eller endnu bedre - alliér dig med en erfaren morkeljæger. Og så husk det gamle svamperåd: Er du i tvivl, så lad svampen stå.

Morkler kan selvfølgelig også købes farefrit i velassorterede supermarkeder og delikatesseforretninger. gastro har sendt kokken Mikkel Karstad i køkkenet med en posefuld, hvilket har resulteret i fire lækre retter med den rynkede svamp.

Morkelfrikassssé med nye kartofler, estragon og bakskuld



Til 4 personer
























Tip!

Få også Thomas Rodes opskrift på en forret med hvide asparges, andehjerter, morkler og saltet fois gras.


Morkler med blomkål



4 personer
















Morkler – stegte og i vinaigrette:














Morkler og nye løg i hønsebouillon med grillet kyllingebryst



Til 4 personer



























Kylllingefyld:






Sprøde brød:







Få også opskrifterne på gastros lækre maj-menu, hvor der er stegte poussiner med morkelcreme til hovedret.

Morkler, ærter, ærteskud og skinke med pasta



Til 4 personer




















Tip!

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Artikler og Mad