Stegte sild med æbler og wasabi

Prøv denne opdaterede version af stegte sild- nu medæbler og wasabi.

Stegte sild med æbler og wasabi
Offentliggjort

Sild med æbler og wasabi

Til 4 personer

1 æble

8 hele sildefileter

2 spsk. wasabipasta

Havsalt

Peber

Rugmel

½ dl olivenolie

Skær æblet i kvarter med skræl, og fjern kernehuset. Skær derpå kvarterne i tynde både.

Klip finnerne af sildefileterne, og skrab skind og kødside fri for slim og skæl med en kniv. Smør fileterne med lidt wasabipasta, fordel æblebådene, og luk sildene. Drys med salt og friskkværnet peber, og vend i rugmel.

Steg sildene på en pande i olie i ca. 2 minutter på hver side, til de bliver gyldne. Læg dem derpå over i et ildfast fad, og hæld en varm æblelage henover. Lad dem trække 24 timer, inden de serveres.

Æblelage:

2 æbler

3 skalotteløg

½ l lagereddike

½ l vand

350 g sukker

10 peberkorn – sorte

Fjern æblernes kernehus, men ikke skrællen, pil løgene, og skær dem i fine både. Skær æblerne i grove tern. Kom eddike, vand, sukker og peber i en gryde, bring i kog, og træk derpå gryden af varmen. Kom løg og æbler ned i gryden, og lad det trække 5 minutter.

Tip: Wasabisildene er gode, som de er fx på groft brød eller lunede med kogte kartofler og bagte rodfrugter. De kan holde sig 8-10 dage på køl i lagen.

Få opskriften på det ultimative danske frokostbord her.