Sild med æbler og wasabi
Til 4 personer1 æble
8 hele sildefileter
2 spsk. wasabipasta
Havsalt
Peber
Rugmel
½ dl olivenolie
Skær æblet i kvarter med skræl, og fjern kernehuset. Skær derpå kvarterne i tynde både.
Klip finnerne af sildefileterne, og skrab skind og kødside fri for slim og skæl med en kniv. Smør fileterne med lidt wasabipasta, fordel æblebådene, og luk sildene. Drys med salt og friskkværnet peber, og vend i rugmel.
Steg sildene på en pande i olie i ca. 2 minutter på hver side, til de bliver gyldne. Læg dem derpå over i et ildfast fad, og hæld en varm æblelage henover. Lad dem trække 24 timer, inden de serveres.
Æblelage:
2 æbler
3 skalotteløg
½ l lagereddike
½ l vand
350 g sukker
10 peberkorn – sorte
Fjern æblernes kernehus, men ikke skrællen, pil løgene, og skær dem i fine både. Skær æblerne i grove tern. Kom eddike, vand, sukker og peber i en gryde, bring i kog, og træk derpå gryden af varmen. Kom løg og æbler ned i gryden, og lad det trække 5 minutter.
Tip: Wasabisildene er gode, som de er fx på groft brød eller lunede med kogte kartofler og bagte rodfrugter. De kan holde sig 8-10 dage på køl i lagen.
Få opskriften på det ultimative danske frokostbord her.