Hun gav os bánh mì – nu bringer hun vietnamesiske fyraftensritualer til København

Nickie Mydung, dansk pioner inden for vietnamesisk street food, åbner ny restaurant med fokus på mad, øl og fællesskab i nhậu-kulturens ånd.

Offentliggjort

Den autodidakte kok og iværksætter Nickie Mydung åbner endnu en restaurant i København med rødder i fødelandet Vietnam.

Bar Meimei hedder det seneste skud på stammen. Restauranten får adresse på Dronningens Tværgade 12 og byder på en menu inspireret af den sydøstasiatiske madkultur fra 1960’erne: enkle hverdagsretter som fyldte bao, dumplings og wontons.

Atmosfæren og stemningen skal lede tankerne hen på den vietnamesiske nhậu-kultur. Hvis det ikke ringer en klokke, så forestil dig, at den danske fyraftensøl var mere ritualiseret.

Nhậu handler om at mødes efter arbejde, dele mad ved langborde med venner, familie eller forretningsforbindelser – og om at drikke i takt. Det anses ligefrem som uhøfligt at drikke alene.

Nickie Mydungs forældre kom til Danmark som bådflygtninge, da hun var få dage gammel. Hun husker tydeligt sit første møde med sit fødeland, da hun som 20-årig for første gang besøgte Vietnam.

Hun har tidligere stået bag street food-konceptet District Tonkin. I 2024 åbnede hun dim sum-restauranten Chiba, som vi tidligere har anmeldt.