Opskrift:

En syndig dessert: Sådan laver du en sticky toffee pudding

Opskriften er lavet af Daniel McBurnie, der er køkkenchef på michelinrestauranten Lyst i Vejle. 

Offentliggjort

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 375 g moscovadosukker
  • 375 g dadler uden sten
  • 450 ml vand
  • 1 spsk. natron
  • 4 æg
  • 375 g selvhævende mel

Karamelsauce

  • 300 g sukker
  • 200 g moscovadosukker
  • 150 g treacle/molasses (kan undværes, i det tilfælde tilsæt 150 g moscovadosukker mere)
  • 200 g vand
  • 250 g fløde
  • 235 g smør

Anretning

  • Vaniljeis, flødeskum eller creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Smelt smør og sukker sammen I en lille gryde. Hæld derefter blandingen i en røreskål.
  2. Kog dadler og vand i ca. 5 minutter, og blend til en glat masse (evt. med en stavblender). Hæld daddelmassen i skålen med smør- og sukkerblandingen.
  3. Tilsæt natron, og miks det hele godt sammen.
  4. Tilsæt æg og mel, og rør det godt rundt, til dejen er godt samlet.
  5. Dejen kan godt virke lige flydende, men det er helt, som det skal være.
  6. Hæld dejen i et ovnfast fad, og bag ved 150 grader i 35-45 minutter.
  7. Mærk efter med en gaffel, der burde ikke komme noget dej med op på gaflen.

Karamelsauce

  1. Smelt alt sukker sammen med vand i en gryde.
  2. Tilsæt fløde og smør, og kog ned til en karamel konsistens.

Anretning

  1. Hæld karamel sauce på en tallerken, placér kagen oven på saucen, og kom lidt mere karamelsauce på toppen af kagen. Servér med vaniljeis, pisket flødeskum eller creme fraiche.
  2. Husk, at kage og karamelsauce skal serveres varm, og at den er bedre på andendagen.