Æblemostbraiseret vildsvin

Vildsvin med æblemost og hvedeøl.

Æblemostbraiseret vildsvin
Offentliggjort

2 kg vildsvinebryst

1 dl æbleeddike

1 dl æblemost – koldpresset

1 hvedeøl

2 æbler

2 rødløg

3-4 rosmarinkviste

2-3 dl vand

Havsalt

Peber

Læg kødet i et ildfast fad, og gnid det med eddike, æblemost, øl og salt. Vask æblerne, fjern kernehus, men ikke skræl, og skær i grove tern. Pil løgene, og skær dem i både. Kom løg og æbler i fadet ved kødet sammen med rosmarin, og hæld desuden vand ved. Krydr med salt og friskkværnet peber. Sæt fadet i ovnen ved 150 grader i 2 ½-3 timer. Overhæld kødet med væden fra fadet en gang imellem. Kødet skal være helt mørt og nærmest falde af benet, før det er færdigt. Tag fadet ud af ovnen, og lad stegen trække 10-15 minutter. Skær stegen ud i store stykker ved servering, og spis med en grøn salat, kogte korn af en art eller kartoffel og godt grød til.