Opskrift:

Galette med tomat og courgette

En galette er en fransk madpandekage, og her får du opskriften på en frisk version med tomat, courgette og tre slags ost.

Galette med tomat og courgette
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 150 g ricotta
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 25 g revet pecorino
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Sort peber
  • 400 g fast courgette
  • 250 g tomat
  • 100 g mozzarella
  • 2 spsk. frisk rosmarin
  • 1 æg til pensling
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. flagesalt
  • 125 g koldt smør
  • 50 g cremefraiche 18%
  • ¼ dl vand

Sådan gør du

  1. Rør en creme af ricotta, sennep, pecorino, knust hvidløg og lidt salt og peber. Skyl courgetter og tomater og skær i tynde skiver.
  2. Tag dejen ud fra køl – se nedenfor – og rul den ud til et rektangel med en tykkelse på 3-4 mm direkte på en bageplade med bagepapir.
  3. Smør ricottacremen ud over bunden, men lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt. Læg courgetter og tomater hen over ricottacremen, og drys med lidt salt og peber. Riv mozzarellaen over, og drys med rosmarin.
  4. Fold forsigtigt dejen ind over sig selv og fyldet, og klem lidt sammen, så dejen holder sig selv lukket om kanten. Pensl kanten med sammenpisket æg, og bag galetten i 20-30 minutter ved 200 grader.

Dej

  1. Til dej blandes mel og salt sammen. Skær smørret i tern, og smuldr det ud i melet, til det ligner grov rasp.
  2. Rør cremefraiche og vand sammen, og brug det til at samle dejen. Den skal ikke æltes, men bare samles.
  3. Pak dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i 30 min.