Manden bag en af Københavns bedste pastasteder åbner koreansk restaurant
Propaganda, hedder Youra Kim og Riccardo Marcons nye sted, der både vil servere traditionelle koreanske retter og vin i stride strømme i Vester Farimagsgade.
Barabba i Store Kongensgade har skabt sig et navn som en sikker vinder, hvis man har smag for uovertruffen pasta og grappa direkte fra flasken.
Nu åbner stedets venezianske sommelier og restauratør Riccardo Marcon en ny restaurant med Barabba-kokken Youra Kim på holdet. Og mens man på Barabba har stukket snablen ned i kogebøgerne fra Marcons italienske barndom, er det sydkoreanske Youra Kim, der står for det regionale udtryk på det nye sted Propaganda.
Riccardo Marcon og Youra Kim.
Annonse
Propaganda vil både fungere som vinbutik, vinbar og køkken, hvor man kan svinge forbi til god vin og mindre serveringer som kimchi mandu, en art dumplings og gimbap, ris og grøntsager i tang.
”Det har i mange år været sådan, at når man arbejdede som kok i et køkken, var man en del af en maskine, der ikke rigtigt havde nogen kontakt med kunderne. Da jeg kom til København, var det helt anderledes. Jeg så og talte med gæsterne, jeg serverede mad for, hver dag. Det var ironisk nok i København, jeg blev genforenet med mine koreanske rødder. Teknikkerne og smagene i den mad, jeg er vokset op med i Sydkorea, er min inspiration, hvortil jeg så tilføjer den organiske og kreativ tilgang til mad, jeg kender fra København,” siger Youra Kim, der tidligere har begået sig på berømmede restauranter som Marcus i London, Ritz Carlton i Hong Kong og Noma i København.
De små retter koster mellem betalelige 90 og 160 kroner, og Propaganda holder åbent fra onsdag til søndag i Vester Farimagsgade 2 fra den 27. december (såfremt restriktionerne tillader det).
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.