Opskrift: Sådan laver du fyldte nye kartofler med grøn mayo og maltjord

Foråret er lige rundt om hjørnet, og det samme er de nye kartofler. Fyld dem med grøn mayo og maltjord, og du har en delikat og overlegen forårsret.

Fyldte kartofler
Offentliggjort

4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 12 nye kartofler
  • Salt
  • Spiselige blomster

Grøn mayo

  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. salt
  • Citronsaft
  • ½ l grøn olie
  • Peber

Maltjord

  • 100 g hasselnødder
  • 250 g hvedemel
  • 100 g maltmel
  • 50 g sukker
  • 50 g øl
  • 100 g smeltet smør

Grøn olie

  1. Varm vindruekerneolie op til 60 grader, og blend den med en ordentlig håndfuld krydderurter, for eksempel dild, basilikum, kørvel, persille, etc. Enten flere eller bare en enkelt slags, hvad du nu har. Lad det køre i blenderen i ca. 5 minutter og sigt gennem et gammelt viskestykke, der gerne må blive lidt grønt.
  2. Kog de nye kartofler med godt med salt, de skal smage af noget. Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem afkøle. Udstik en lille fordybning i kartoflerne med et parisiennejern, alternativt en lille teske. Fyld hullet op med grøn mayo, og anret med maltjord og evt. lidt spiselige blomster, og servér som en lækker snack.
  3. Blend æggeblommer, sennep, salt og lidt citronsaft først. Herefter tilsættes den grønne olie i en tynd stråle lidt ad gangen under fortsat blending, til den rigtige mayo-konsistens er der. Smag den godt til med salt og peber og evt. mere citronsaft.
  4. Blend hasselnødderne til mel og kør med alt det andet tørre på en foodprocessor til en findelt ’grus’. Kør herefter både øl og smør i massen, og fordel det ud på en bageplade med fingrene, så det er fordelt mest muligt. Bag det ved jævnlig omrøring ved 120 grader i ca. 1 time.