Opskrift: Galette med sennep, ost og pære

Galette er en fransk madpandekage, man kan fylde med alt muligt lækkert. Her er det pærer og ost.

Galette med sennep, ost og pære
Offentliggjort

Ingredienser

  • 85 g koldt smør
  • 175 g hvedemel
  • ½ tsk. groft salt
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • 3-4 pærer
  • 1 kvist rosmarin
  • 175 g rødkitost
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. sennep
  • 1 æg

  1. Skær smør i tern, og smuldr det ud i mel blandet med salt. Saml dejen med lidt koldt vand. Ælt den hurtigt sammen, og form til en kugle. Lad hvile i køleskabet i 30 minutter.
  2. Rul derpå dejen ud i en cirkel med en tykkelse på ca. 3-4 mm og læg over på bagepapir på en bageplade.
  3. Skyl pærerne, og skær dem i tynde både.
  4. Pluk bladene af rosmarinkvisten.
  5. Skær osten i grove stykker.
  6. Vend pærebåde med rosmarinblade, ost og honning, og tilsæt sennep til allersidst, og vend lidt lemfældigt rundt, så senneppen ikke fordeler sig jævnt i fyldet.
  7. Anbring fyldet i en bunke midt på tærtedejen – lad en kant på 5 cm være fri hele vejen rundt.
  8. Brug fingrene til at samle dejen med omkring kanten af fyldet – og klem sammen.
  9. Pensl kanten med æg, og bag tærten i ovnen ved 180 grader i 30 minutter.
  10. TIP: En god rødkitost kunne fx være Rød løber, tallegio eller reblochon.