Opskrift: Sådan laver du grillet kalvekotelet med bearnaise på vilde urter

Servér denne universelle klassiker, når temperaturerne begynder at stige.

Kalvekotelet
Offentliggjort

4 personer

Total:1 time

Ingredienser

  • 2 kalvekoteletter a 500 g
  • 5 toppe skovløg
  • 5 granskud
  • 5 toppe vild timian
  • 4-5 enebærgrene
  • Salt

Bearnaise

  • 4 toppe skvalderkål
  • 4 toppe løgkarse
  • 4 toppe havesyre
  • 250 g smør
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk. eddike
  • Salt

Sådan gør du:

  1. Drys salt over koteletterne. Skyl og aftør skovløg, granskud og timian, og fordel over koteletterne. Lad kødet trække med salt og urter ved stuetemperatur (eller udendørs) ca. 1 times tid.
  2. Læg enebærgrenene i vand i ca. 5 minutter.
  3. Læg koteletterne på en varm grill sammen med enebærgrenene, så de afgiver røgsmag til kødet.
  4. Giv kødet ca. 5-6 minutter på hver side, og lad det så trække 5-6 minutter inden servering.
  5. Kan serveres med nye kartofler og salat og en bearnaise på vilde urter.

Bearnaise

  1. Skyl, aftør og hak urterne.
  2. Smelt smørret.
  3. Rør æggeblommerne med eddike og lidt salt, og pisk så kraftigt over svag varme.
  4. Når massen bliver luftig og lysere, tilsættes smørret stille og roligt.
  5. Vend til slut de hakkede urter i bearnaisen.