Opskrift: Kartoffelmad med ærte-mayonnaise og hestebønner

Kartoffelmaden kan nydes året rundt, men den er en sikker vinder til det sene forårsbord.

Opskrift: Kartoffelmad med ærte-mayonnaise og hestebønner
Offentliggjort

6

Ingredienser

  • 600 g ubælgede hestebønner
  • Salt
  • 300 g aspargeskartofler
  • 100 g sukkerærter/sugarsnaps
  • Sort peber
  • 4 skiver rugbrød
  • 1 håndfuld ærtespirer
  • 100 g bælgede ærter
  • 100 g mayonnaise
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • Salt

Sådan gør du

  1. Bælg hestebønnerne, og blanchér dem i ½ minut i letsaltet vand. Pil hinderne af hver bønnerne. 
  2. Kog kartoflerne i letsaltet vand i 7-8 minutter. Lad dem trække i vandet i 7 minutter, og hæld så vandet fra. 
  3. Lad kartoflerne køle af, og pil dem (lad dem evt. afkøle i koldt vand, våde kartofler kan være lettere at pille). 
  4. Skyl og aftør sukkerærterne/sugarsnaps og snit fint. 
  5. Læg kartofler, der er skåret i skiver, samt hestebønner på rugbrød, som først er smurt med et godt lag ærte-mayonnaise, krydr med salt og peber, og pynt med sukkerærter og ærtespirer.
  6. Blend ærterne fint, og vend dem i mayonnaisen.
  7. Smag til med citronsaft og salt. 
  8. TIP De 600 g hestebønner svarer til ca. 150 g bælgede bønner.