Quiche lorraine – en fransk klassiker

Hverdag og gourmetmad går ikke så godt i spænd, og hverdagen kommer vi jo ikke udenom. Her får du en opskrift, som er til at smække sammen på en hverdagsaften, og som smager forrygende sammen med en kold pilsner.

Quiche lorraine – en fransk klassiker
Offentliggjort

Quiche lorraine

Bacon i tern
3 æg
½ l mælk
Salt
Peber

Steg bacontern på en pande, uden at de bliver brune. Pisk æggene sammen med mælk, og tilsæt salt og peber. Fordel baconternene i en dejbeklædt tærteform. Hæld mælkeblandingen over. Bag tærten i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka ½ time.

Dej:

250 g mel

125 g smør

1 æg

Hæld mel op i et bagefad. Skær smørret ud i små tern, og bland dem sammen med melet, til det er homogent og grynet. Pisk ægget sammen, og arbejd det ind i dejen, indtil den er jævn.

Rul dejen ud, og put den i en tærteform. Prik huller i bunden med en gaffel.

Tip! Smager godt lun eller kold og gerne sammen med en sprød grøn salat.

Tærten er også meget anvendelig ret til frokost, picnic eller forret.