Skal du til Færøerne? Så husk at booke bord på disse tre restauranter

Her er tre gode færøske spiseoplevelser.

Offentliggjort

Lam på Áarstova

Áarstova i Tórshavn er en del af Johannes Jensens restaurantimperium og ligger i en smuk, historisk bygning. Stemningen er hyggelig i restauranten. Der er fokus på klassisk færøsk gastronomi.

Et af højdepunkterne på menuen er deres langtidsbraiserede lammebov med rodfrugter og sauce. En interessant detalje, som den nu afdøde køkkenchef engang fortalte mig, er, at hvis to personer bestiller retten, får de ofte islandsk lam, mens tre personer som regel får færøsk lam, da de er lidt større. Det færøske lam er det nærmeste, man kommer på lammets wagyu-kød og har en unik smag.

Færingerne synes, det er blasfemisk at spise fersk lam; de foretrækker det som "ræst" (let fermenteret) eller "skærpe" (tørret og fermenteret). 

Hvis du vil prøve ræst, skal du besøge restauranten Ræst lige overfor – men det er en anden historie. Áarstova er et sikkert og oplagt valg til en hyggelig aften i Tórshavn.

aarstova.fo

Ástaklokkan Café

På dette lille, hyggelige sted er der fuld af kærlighed til madlavning – Ástaklokkan er et must! Med få borde og en menu, der skifter ugentligt, serveres sæsonens bedste råvarer med et kreativt tvist. Jeg nød for eksempel en tærte med lokalt dyrket grønkål, men retterne varierer altid.

Navnet er et smukt ordspil på færøsk, der kombinerer ost (ostur) og kærlighed (ást). Et perfekt sted at droppe forbi en eftermiddag. Er du heldig, får du en plads ved det store bord og falder i snak med nye mennesker.

Lige over for Ástaklokkan finder du i øvrigt Katrina Christiansen, hvor der serveres traditionelt søndagslam for 199 kr. (børn 99 kr.) hver søndag klokken 12-15 – mørt lam med kartofler, rødkål, grønne ærter og brun sovs. Et fint tilbud, hvis du er i nærheden.

astaklokkan.fo

katrina.fo

Fiskesuppe hos Fiskastykkið // Úti á Gjógv

Hvis du er i transit mellem Tórshavn og Vágar Lufthavn, bør du unde dig selv den oplevelse at lægge vejen forbi Fiskastykkið i Sandavágur. 

Den ligger i en gammel lagerbygning, der er nænsomt omdannet til café og selskabslokaler med en autentisk og hyggelig atmosfære. Her serveres mad lavet fra bunden og med hjertet. Du må især ikke gå glip af deres fiskesuppe – den er en omvej værd!

Har du børn med, kan de nyde friskbagte vafler og hygge sig med spil, mens du slapper af med en kop kaffe. Et perfekt pitstop på vejen.

fiskastykkid.fo