Simon Emil Ammitzbøll-Bille har haft et omskifteligt liv i politik. Først i Radikale Venstre, siden som løsgænger og i partiet Borgerligt Centrum. Derefter som gruppeformand i Liberal Alliance for så at stifte partiet Fremad.
Nu tager han os med ind i magtens centrum i sin insiderberetning om de år, han var del af Lars Løkke Rasmussens regering fra 2015-2019.
Annonse
Ammitzbøll-Bille, der var økonomi- og indenrigsminister i den regering, har gemt mails, referater og sms’er fra perioden og kan derfor råt for usødet berette om magtkampe, angreb på politiske modstandere, møder i regeringstoppen og det drama, der udfoldede sig mellem Løkke, daværende DF-formand Kristian Thulesen Dahl og topfolkene i Liberal Alliance.
Er udkommet på People’s.
’Malma station’
Alex Schulman har for længst – med ’Glem mig’, ’Overleverne’ og ’Brænd alle mine breve’ – manifesteret sig som en af Sveriges stærkeste forfattere.
I sin nye roman sætter Schulman en tyk streg under sit store talent. Her er omdrejningspunktet en række personer på rejse gennem vores broderland, en enlig far og hans datter, et ægtepar i krise og en kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor har efterladt hende med.
Historien fortælles fra de forskellige karakterers synspunkt, og Schulman afsøger igen de grundlæggende tematikker, der løber som en rød tråd gennem hans forfatterskab: familietraumer, hemmeligheder og fortrængninger.
Annonse
Er udkommet på Lindhardt og Ringhof.
’Xi Jingping – verdens mest magtfulde mand’
Hvem er han egentlig, Kinas præsident? Og hvad er han rundet af?
Det afdækker de to anerkendte journalister og forfattere Stefan Aust og Adrian Geiges i denne velfortalte bog, hvor de opruller Xi Jingpings liv frem til i dag, hvor han er generalsekretær for det kinesiske kommunistparti og dermed ideologisk overhoved for 1,4 milliarder mennesker.
Vi kommer blandt andet omkring hans barndom, hans opstigning i partiet, hans rolle i afholdelsen af OL i 2008 og hans år som borgmester i Shanghai. Det leveres med stor detaljerigdom og er både spændende og uhyggelig læsning.
For hvad vil Xi Jinping i grunden? Og hvor langt vil han gå for at konsolidere sin magt?
Er udkommet på Gutkind.
Annonse
’Se os danse’
Den fransk-marokkanske forfatter Leïla Slimani har skrevet en af de mest uhyggelige bøger, der har ramt hylderne hos boghandlerne i de senere år, nemlig ’Vuggesang’ om en barnepige hos en familie i den franske overklasse – en bog som også blev hendes helt store internationale gennembrud.
Siden har Slimani vendt blikket mod sin egen familiehistorie i ’De andres land’, en slags kolonial slægtshistorie, der tog sit udgangspunkt i Marokko i tiden efter Anden Verdenskrig.
Den følges nu op af et nyt bind, hvor Slimani bid for bid fremmaner en medrivende fortælling med seksuel frigørelse, klassekamp og kønsidentitet i 1960’erne som bagtæppe.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.