Fire stjerner: Forretten var decideret genial under denne middagsoplevelse, der aldrig kommer igen
Spiserestaurant Helga er ikke et sted, men et pop-up koncept, en konstant foranderlig restaurant, hvor kokkevenner inviteres ind på skift for en aften eller to. Det vil sige ny kok, ny menu og nyt sted – hver gang. Vi var heldige, fik en plads og kvitterer med fire ud af seks stjerner.
Foto: Bjørk Bloch-Rose
DER ER ÅBNET en ny og ganske særlig restaurant i København, men jeg kan ikke fortælle dig, hvor den ligger, hvad de serverer, eller hvem der er køkkenchef. Spiserestaurant Helga har gjort det til selve deres dna at lave pop-ups.
De har videreført den populære gastronomiske trend, hvor alt fra internationale topkokke til små hul-i-væggen-restauranter åbner op i helt nye rammer for at skabe unikke middage for et begrænset antal gæster. Folk er som aldrig før på jagt efter sjældne madoplevelser og originale koncepter – tiden er til noget nyt, og der er rift om pladserne.
Bag Spiserestaurant Helga står fire unge venner: Jakob Ravn, Mark Terkelsbøl, Mads Hermansen (alle bl.a. Juli Pizzeria) og August Magnusson (tidl. medejer af Bottega Barlie og Bottega Estadio). Alle events annonceres på Instagram (@helgarestaurant), så det er bare at sende en besked og krydse fingre. Jeg var heldig og kom med på et afbud en sommeraften i maj.
Vennerne er samlet i restauranten, da vi ankommer til pop-up på Ryesgade 7. Der bliver givet store kram og Helga-drengene er selvfølgelig selv på gulvet, imens Jonas Franck (tidl. køkkenchef på Frank og Cleo) står i det åbne køkken. Det er blevet sommer, og de unge gæster er i cykelshorts, åbne skjorter og klipklapper – masser af tatoveringer.