Jordbær med hyldeblomst og flødeis

En super lækker sommerdessert. Jordbær med rabarber, karamel, hyldeblomst, bøgeblad, havre og flødeis...

Jordbær med hyldeblomst og flødeis
Offentliggjort

1 bk. jordbær

6 husblasblade

4 dl rabarberlage – se nedenfor

Hyldeblomster

Bøgeblade

Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.

150 g sukker

50 g smør

Citronsaft

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.

100 g sukker

1 l fløde

1 spsk. glukose

Udstyr: Ismaskine

Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.

4 spsk. havregryn

Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.

Bøgeblade

100 g sukker

Vand

Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.

__________

2 store rabarberstængler

Vand

Sukker

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.

__________