Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.
150 g sukker
50 g smør
Citronsaft
Annonse
Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.
100 g sukker
1 l fløde
1 spsk. glukose
Udstyr: Ismaskine
Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.
4 spsk. havregryn
Annonse
Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.
Bøgeblade
100 g sukker
Vand
Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.
__________
2 store rabarberstængler
Vand
Sukker
Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.
Jeg kan godt lide, at alt er up in the open. De sjoveste mennesker er dem, der kan finde ud af at læse en simpel situation. Og det er der bekymrende mange, der ikke kan.