Jordbær med hyldeblomst og flødeis

En super lækker sommerdessert. Jordbær med rabarber, karamel, hyldeblomst, bøgeblad, havre og flødeis...

Jordbær med hyldeblomst og flødeis
Offentliggjort

Jordbær med rabarber, karamel, hyldeblomst, bøgeblad, havre og flødeis

Til 4 personer

1 bk. jordbær

6 husblasblade

4 dl rabarberlage – se nedenfor

Hyldeblomster

Bøgeblade

Skyl jordbærrene, og lad dem tørre godt. Nip dem derpå, og fordel dem i 4 dybe tallerkner. Opblød husblassen i koldt vand, og rør den i rabarberlagen. Når lagen har sat sig, brydes den og fordeles over jordbærrene. Anret med friske hyldeblomster og bøgeblade og karamelflager, og giv en flødeis til med sprødt havredrys og bøgesirup.

Karamelflager:

150 g sukker

50 g smør

Citronsaft

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, tilsæt smør, og lad det blive flot gyldent. Smag til med citronsaft. Hæld karamellen ud på bagepapir i et meget tyndt lag, lad køle af, og bryd pladen i mindre flager.

Flødeis:

100 g sukker

1 l fløde

1 spsk. glukose

Udstyr: Ismaskine

Smelt sukker, fløde og glukose sammen og kør på ismaskine.

Sprødt havredrys:

4 spsk. havregryn

Kom havren i samme gryde, som karamellen er lavet i, tilsæt lidt sukker og vend godt sammen, til alt er sprødt.

Bøgesirup:

Bøgeblade

100 g sukker

Vand

Skyl bøgebladene. Smelt sukkeret med lidt vand og køl ned. Hæld lagen over bøgebladene, og lad dem trække 2 døgn. Sigt siruppen fra.

__________

Rabarberlage:

2 store rabarberstængler

Vand

Sukker

Skyl rabarberne, og skær dem i mindre stykker, der koges op med lidt vand og sukker. Køl ned og sigt.

__________

TWITTER: Følg gastro på twitter »

FACEBOOK: Bliv ven med gastro på facebook »

SE OGSÅ: 3 til den søde side

SE OGSÅ: Syltet frugt med vaniljeis