Opskrift:

Klassisk syditaliensk sommermad: Salsicce e pepperoni

Buon appetito!

Klassisk syditaliensk sommermad: Salsicce e pepperoni
Offentliggjort

4

Ingredienser

  • 4 store peberfrugter
  • 4 fed hvidløg
  • 4 kviste rosmarin
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tørret peperoncino
  • Havsalt
  • Sort peber
  • 8 salsicce-pølser
  • 3 laurbærblade
  • 100 ml tomatpassata
  • 1 spsk. rødvinseddike

Sådan gør du

  1. Skyl peberfrugterne, og skær dem i store tern uden kerner og frøvægge.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og skær dem i tynde skiver.
  3. Pluk nålene af rosmarinkvistene.
  4. I en stor gryde, som kan indeholde hele retten, varmes lidt olivenolie. Tilsæt hvidløg og lidt peperoncino, og sautér i et par minutter. Tilsæt peberfrugter og rosmarin, og vend det hele godt sammen. Sautér over svag varme i 60 minutter eller lidt mere under låg, til peberfrugterne er faldet sammen og er helt søde. Smag til med salt og peber.
  5. I mellemtiden prikkes pølserne med en kødnål, lægges i en gryde sammen med laurbærbladene og dækkes lige akkurat med vand. Gryden sættes på blusset, og pølserne koges til vandet mere eller mindre er fordampet. Skum evt. urenheder af i starten, og vend gerne pølserne et par gange undervejs.
  6. Når vandet er kogt væk, tages de op af gryden.
  7. Varm lidt olie i en pande, og brun pølserne på alle sider.
  8. Når peberfrugterne er færdige, tilsættes tomat-passata og koger med i 10 minutter.
  9. Tilsæt så pølserne, og tilbered det hele sammen i 30 minutter mere under låg.
  10. Smag til med salt, peber og en smule eddike.