Venstrehåndssandwich med havtaske, jomfruhummer og garniture (Claus Christensen, kok og restauratør på Gl. Mønt)
Få opskriften på venstrehåndssandwich med havtaske, jomfruhummer og garniture (af Claus Christensen, kok og restauratør på Gl. Mønt).
Havtaskehale
Lime
Chili
Jomfruhummerhaler
Frisk basilikum
1 porre
Soja
Honning
Olivenolie
Cremefraiche min. 38 %
Dijonsennep
Salt
Peber
Toastbrød
Mængden af havtaskehale er bestemt af ens forgodtbefindende. Skær den ferske havtaskehale i tynde skiver og krydr med salt og peber, og lad dem marinere i limesaft og hakket chili i 1 time.
Rist jomfruhummerhalerne i olivenolie med snittetbasilikum, salt og peber. Brug det hvide af porren, og skær den i ringe, og blanchér dem først, og bag dem dernæst i ovnen med honning, udrørt i soja og tilsat olivenolie.
Rør cremefraichen med dijonsennep samt lidt mere limesaft og chili, dressingen skal være god tæt. Vend havtaskeskiverne i cremefraichedressingen. Rist toastbrødet og læg porreringene på det ene stykke brød, læg havtaskeskiverne ovenpå, herpå jomfruhummerhalerne og til sidst den anden skive brød.
8 opskrifter med jomfruhummer