Vi har fundet tre bøger, der kan få dig igennem vintermørket
Slå benene op og fordyb dig i en god bog.
Foto:PR
af:Anders Hjort
Offentliggjort
’Tælle til en, tælle til to’
Søren Sveistrup kan bare det der, altså at skrive en krimi med så sindssygt udspekuleret et plot, at man bliver nødt til at læse videre. Næste side, næste side.
I hans nye bog bliver den nyskilte kvinde Silje meldt savnet, og hurtigt viser det sig, at hun er blevet stalket af en fremmed mand, der sender hende beskeder og foto af hende taget på offentlige steder, uden at hun ved, at hun er blevet fotograferet.
Annonse
Det er pænt uhyggeligt, og det bliver ikke mindre nervepirrende af, at sagen på en eller anden måde hænger sammen med en gemmeleg ved en skoleudflugt 30 år tidligere.
Læs den, hvis … du var vild med ’Forbrydelsen’ og ’Kastanjemanden’.
Er udkommet på Politikens Forlag.
’Parade’
Hvis der er én forfatter, som i disse år vender vrangen ud på alle litterære skabeloner, så er det canadisk-britiske og nu Paris-bosatte Rachel Cusk. Hun har fået en enorm følgerskare i de seneste år, især på grund af sine skildringer af den fraskilte kvinde Faye.
I Cusks nye roman går hun skridtet endnu længere end tidligere i det, der mest af alt er en legesyg stiløvelse. ’Parade’ byder på fire historier om forskellige kunstnere, som alle hedder G. Hovedpersonerne er nærmest karakterløse, men sporadisk baseret på kendte kunstnere som Georg Baselitz og Louise Bourgeois. Som altid skriver Cusk om køn og identitet, men denne gang bryder hun alle tænkelige rammer.
Annonse
Læs den, hvis … du er fan af Cusks ’Omrids’-trilogi.
Er udkommet på Gyldendal.
’Våg over hende’
Jean-Baptiste Andrea maler med den helt store pensel i sin roman om den 82-årige billedhugger Michelangelo ’Mimo’ Vitaliani, som er ved at trække sine sidste åndedrag i et kloster. Her kigger han tilbage på sit liv – og dermed også tilbage på Italiens historie i det seneste århundrede, både når det gælder kunst, kultur og politik.
Ikke mindst fylder hans venskab med Viola fra den magtfulde Orsini-familie. En kompleks fortælling om kærlighed og frihed, som sidste år under stort postyr vandt den prestige-fyldte Prix Goncourt i Frankrig.
Læs den, hvis … du kunne lide Anthony Doerrs ’Alt det lys vi ikke ser’.
Jeg bliver måske lidt irriteret på mig selv over, at det stadig er så svært for mig at få Mette frem. Det er nok mest, når jeg er på skærmen. Jeg oplever ikke, det er så svært, når jeg er ude at møde folk.