Sponsoreret indhold

Brian Holm: ”Jeg tror, det kostede mig en etapesejr i Tour de France”

Du skal ændre dit mindset totalt, når du har levet som en munk i 15-20 år, og karrieren pludselig stopper. Brian Holm fortæller om et liv som professionel cykelrytter, om fokusset på den rette kost og konsekvensen af at gå sukkerkold.

Brian Holm: ”Jeg tror, det kostede mig en etapesejr i Tour de France”
Offentliggjort

Sponsoreret af Siemens Hvidevarer

Pasta. Det er måske ikke det første, der dukker op på din nethinde, når vi taler cykelsport, men det er deroppe af. Og det giver sådan set også god mening, for skal du kunne præstere som cykelrytter, kræver det masser af kompakte kulhydrater. Selv har Brian Holm én leveregel, når det kommer til kost og hans generelle sundhed:

”Der er få ting, du styrer i livet. To af dem er, hvad du spiser, og hvor meget du træner.”

Derfor går han ikke op i hypede tendenser, men foretrækker det gode, gedigne og helt simple. Og selvom det efterhånden er en del år siden, at Brian Holm trak stikket som professionel, er der visse rutiner, der hænger fast. Der bliver tænkt over, hvad han spiser, uden at det til sammenligning er lige så restriktivt, som da han var aktiv cykelrytter.

”Det tog mig faktisk længere tid at lægge de restriktive rutiner på hylden, end jeg havde regnet med. Har du levet som en munk i 15-20 år; spist helt simpelt, ikke skejet ud og trænet hårdt, skal du lige vænne dig til at, at du ikke tager 20 kg på, hvis du spiser et stykke wienerbrød, og at du godt kan hænge sammen, selvom du går senere i seng end kl. 22.00.”

Siemens-x-Brian-Holm-1-(1)_614.png

Den glippede etapesejr

En elitesportsudøver vil altid forsøge at optimere sin performance, og derfor er der blandt andet kæmpe fokus på det nyeste udstyr og de mest optimale træningsmetoder. Men har du ikke fyldt dine energidepoter godt nok op, kan du godt glemme alt om at ligge i front. Derfor er enhver rytters frygt at gå sukkerkold – og den er velbegrundet, fortæller Brian Holm:

”Når blodsukkeret først daler, så bliver du sat ud. Jeg er ret sikker på, at jeg engang tabte en etape i Tour de France alene af den grund: Der var 5-6 km tilbage – min krop begyndte at ryste totalt, og mine ben var ren gelé. På det tidspunkt er der intet tilbage i din krop, den er gået i nul. Lyset går ud, som man siger.”

Vind Siemens ultimative espressomaskine

Hos Siemens Hvidevarer vil vi så gerne støtte op om det gode liv – uanset hvordan og hvorledes dine ambitioner er, såvel i køkkenet og ikke mindst udenfor. Deltag i konkurrencen her.  

Godt nok gennemførte Brian Holm etapen, men den bitterhed og vrede over ikke at vinde en etapesejr i Tour de France bider sig selvfølgelig fast.

Siemens-x-Brian-Holm-15_614.png

”Det er dit ekstreme fokus, der resulterer i, at du glemmer at fylde brændstof på kroppen. Derfor vil du hellere spise for meget pasta forud for et løb end for lidt.

Måltider er ikke bare noget, der skal overstås længere

Helt naturligt har kost derfor altid fyldt meget i Brian Holms liv. I sin karriere var det gerne pasta, ris, grøntsager og magert kød, der dominerede hans personlige madpyramide – han holdt sig totalt fra sukker, is, slik, alkohol – you name it. I dag ser det en smule anderledes ud, men han er ikke tippet over – tværtimod. De indgroede kostrutiner fra tiden som cykelrytter hænger ved:

”Jeg lever ikke som en munk længere, men jeg plejer at sige til mig selv: Jeg kan spise det hele, men spiser kun det halve, og i dag har måltiderne en helt anden betydning for mig. Køkkenet og spisestuen er fx de helt centrale rum i vores hjem, og min kone og jeg har nogle helt klare prioriteter i forhold til, hvad de skal indeholde.”

Selv er han vokset op i et hjem, hvor maden stod klar på bordet kl. 17.30, sharp, og spiste man ikke, hvad der blev serveret, så fik man ikke noget andet, men den disciplin bryder han sig ikke om nu.

”Bare lugten af lever eller kogt torsk løber mig stadig koldt ned ad ryggen. Måltider skal være hyggelige, maden skal være god. Og på mine gamle dage er noget af det bedste, jeg ved, når hele familien er samlet, og vi nyder en middag sammen. Langt hen ad vejen var måltiderne nemlig bare noget, der skulle overstås som professionel rytter.”

Siemens Hvidevarer

Siemens-x-Brian-Holm-3-(1)_614.png

Til dig, der vægter den særprægede middag

Siemens Hvidevarer kombinerer innovative teknologier med stilrent design for at skabe et udvalg af intelligente og intuitive produkter. Den nye iQ700 studioLine ovn fra Siemens Hvidevarer er til dig, der hverken går på kompromis med funktionalitet, smart løsninger og elegance.

Læs mere om produktet her.