Jesper Koch: "Mange folk tror, at de kan lave mad, fordi de kan få det til at se godt ud. Det er enormt bekymrende”
Jesper Koch, 46, chefkok og Director of Food and Beverage på Hotel Alsik i Sønderborg og dommer i TV3-programmet ’Masterchef’ fortæller om sit bedste måltid, om køkkenudstyret, som han ikke vil undvære, og om det bedste råd, han har fået.
Hvad har været dit bedste måltid?
“Jeg har spist rigtig mange gode måltider, og det vigtigste for mig er, at man kan smage, at folk har gjort sig umage. Jeg har spist godt på en strand med en lille grill, jeg har siddet i bjergene, i Thailand og i Vietnam. Det handler jo også om følelser, og hvordan man har haft det, da man spiste måltidet.
Jeg har en stærk erindring om mit første gourmetmåltid, som var hos Lisbeth og Bo Jacobsen på Restaurationen i 1993. Jeg var lige startet i kokkelære på Sorø Storkro, og havde fået sparet nogle penge op, så jeg besluttede mig for at tage derind for at spise. Det var første gang, at jeg fik øjnene op for gourmetmad.
Jeg lige var kommet ind i branchen og jeg syntes, at måltidet var virkelig godt. Det var ’klassisk med et twist’, som man siger. Der blev blandt andet serveret bagt torsk med en creme af foie gras og vi fik fasanbryst med trøffel. Lisbeth havde lavet fantastiske desserter, og der var både clafoutis, hjemmelavet is og en lille profiterole som snack. Det var et måltid, der rørte mig dengang, fordi det var den gode råvare og den gode historie. Bo har altid gjort sig umage for at finde de bedste leverandører og de bedste produkter.”