nytårsmenu københavn restauranter 2016

Gør det nemt: Her er 9 restauranter, hvor du kan hente din nytårsmenu

Nogle dage gider man bare ikke stå i køkkenet hele dagen. Slet ikke nytårsaften, hvor den hvide skjorte er blevet strøget. Hvis du gerne vil slippe for forklæde og grydeskeer den 31. december, kan du bestille din nytårsmenu følgende steder.

nytårsmenu københavn restauranter 2016
Offentliggjort

Hvis din mund løber i vand ved tanken om sushi, har Sticks’n’Sushi en menu, der er værd at stikke spisepindene i nytårsaften. For 399 kroner får du:

STARTER: Vagtelæg med furikake topping

SPECIALS: Tuntatar med fermenteret agurk & korianderperler. Dashi-marineret kammusling med tangsalat. Tamago og røget hellefisk på bund af spinat med goma

RÅT: Bison tataki med spicy goma. Sashimi af laks, flammegrillet tun og hummer

MAKI: Yamagobo, rødløg & agurk toppet med wagyu og ørredrogn. Avocado, agurk & marineret rødløg toppet med soyagravad laks & miso mustard. Friterede jordskokker, avocado & koriander toppet med sesam.

NIGIRI: Flammegrillet hamachi med limesalt. Grillet kammusling med tsume soya. Flammegrillet laks.

Cofoco står bag restauranter som Höst, Oysters & Grill og Llama, men nytårsaften er bagmændene gået sammen om én festlig nytårsmenu, du kan afhente seks forskellige steder i landet. Menuen kan også leveres, hvis du er villig til at betale 200 kroner.

FORRET: Skaldyrsbisque garneret med saltede kammuslinger, estragonolie, sprøde maltcroutoner, syltede æbler og jordskokker, salturt og spæde urter.

HOVEDRET: Tournedos af oksemørbrad serveret på sellericreme med pommes Anna og trøffelsauce med braiserede kalvekæber samt belugalinser med timian og skalotteløg og sprød pok choy-kål.

DESSERT: Valrhona grand cru-chokoladekage med broken gel på havtorn, mild yoghurtcreme, tørret yoghurt, praliné og skovsyre.

TILKØB: Foie gras-terrine med brioche og rødløgsmarmelade.

Selv om Claus Meyer er rykket til New York, skal du ikke snydes for en god nytårsmenu fra Meyer-koncernen. Der er sørget for lækkerier, som kan afhentes tre forskellige steder i København.

FORRET: Rimmet kammusling med fumét kogt med jomfruhummer og most af Lilleøæbler. Salturt, syltet knoldselleri og sprøde nødder med brunet smør. Økologisk Ølandshvedebolle fra Meyers Bageri.

HOVEDRET: Tournedos skåret af velhængt dansk okse, kartoffelpuré med trøffel og økologisk fløde, langtidstilberedte rødbeder med kirsebæreddike fra Nordhavn, tyttebær og vinterportulak og morkelsauce.

DESSERT: Mørk mousse af Valrhona-chokolade med fyld af karamel med havsalt, tærtebund af havrekiks, solbær syltet med polynesisk vanilje og hvid chokoladeknas

Hvis din nytårsmenu skal tilberedes af en Michelin-kok, så har Studio et godt bud på en nytårsmenu, der får tænderne til at løbe i vand. Kokken Torsten Vildgaard står bag menuen, som er lavet i samarbejde med Champagne-mærket Krug.

SNACKS: Tapioka chips krydret med salt, eddike og vadouvan. Dip på ristet gær. Surdejsbrød bagt på ølandshvede. Hjemmekærnet smør.

FORRET: Bagt skærising med smørkogte løg. Ukrudt og champagnesauce med ramsløgskapers.

HOVEDRET: Stegt krondyrsfilet med “seje” rødbeder og solbærlæder. Fermenteret hvidløgspuré og rød syre. Waldorf-salat. Parfait på fåremælksyoghurt med sød salat på

blegselleri, æbler og aromatiske urter.

DESSERT: Kransekage med orange chokolade.

Hvis du gerne vil have en 4-retters menu til nytårsaften, så har café og restaurant Dag H et godt bud på, hvad du skal spise på årets sidste dag. Du kan hente din forudbestilte mad mellem 11-15 i restauranten.

TIL TALEN: Puffede rischips med blæksprutteblæk, Romanesco-pesto af brændte peberfrugter og krabberillette på ristet rugbrød.

FORET: Jomfruhummerbisque med saltet torsk, agurk og urter. Brød.

HOVEDRET: Tournedos af oksemørbrad med svampepuré, råstegte kartofler, syltede rødløg, rødvinssauce og urter.

DESSERT: Gateau Marcel med brændt hvid chokolade, broken gel af passionsfrugt, tonkabønnecreme af creme fraiche og urter.

TIL KAFFEN: Tre slags sødt.

Dag H regner med at lukke for bestillinger inden jul. Der er 500 kuverter til salg i alt.

Restauranten Taller er blevet anbefalet af Michelin-guiden, så mon ikke, der er noget lækkert at hente i denne 4-retters menu, som du selv skal opvarme og anrette på dagen.

Menuen:

FORRET: Hjemmebagt majs-fladbrød med confiteret and og avocado.

MELLEMRET: Rimsaltede kammuslinger med palmehjerte, søsalat samt vinaigrette på æble og chili.

HOVEDRET: Mør okse med saltbagte sweet potatoes, dampede rødløg og sydamerikansk tapioca serveret med portvinssauce.

DESSERT: Chokolade af 72 % mørk Valrhona-chokolade med syrnet fløde panna cotta, chili og frisk mango.

Michelin-restauranten Kokkeriet vil også være med til at gøre årets sidste dag mindre stressende. Derfor kan du købe en 4-retters menu, som skulle være let at anrette og opvarme, uanset hvor dygtig (eller dårlig) du er i et køkken.

FORRET: Stegte kammuslinger på bund af muslingecreme. Serveret med syltede stikkelsbær, glaskål og citronverbena.

MELLEMRET: Bagt torsk med salat af danske beder, pocheret æg og sennepssauce.

HOVEDRET: Confiteret kalv med høbagt selleri, hasselnødder, brændte løgskaller og sherrysauce.

DESSERT: Chokoladetærte med blommekompot og lakrids.

Her et endnu et bud på en menu fra en restaurant, der er anbefalet i Michelin-guiden 2016. Italienske L’Altro sørger for, at dit nytår kommer til at føles som en aften i Rom.

FORRET: Tyndskåret kalveinderlår i hjemmerørt tunsauce med oliven, citron og store kapers. Hertil hjemmebagt focaccia.

HOVEDRET: Steak af okse med confiterede tomater, kartofler og sort trøffel. Sprød salat med kerner og friskreven Parmigiano-Reggiano.

DESSERT: Chokoladekage med frysetørrede hindbær, rød skovsyre og hindbærskum.

Hvis du foretrækker, at din nytårsmenu kommer fra det nordiske køkken, har Marv & Ben (endnu en Michel-anbefalet restaurant) sørget for en af slagsen, hvor både torsk og gris indgår.

FORRET: Nytårstorsk med råmarinerede glaskål, syltede spidskål og røget fløde. Hertil surdejsbrød & smør.

MELLEMRET: Rilette af gris, stegt brød, valnøddecrumble, syltede bøgehatte og cremet estragonsauce.

HOVEDRET: Velhængt oksemørbrad farseret med morkler, serveret med glaserede rødbeder samt sauce bordelaise med røget marv og skalotteløg

DESSERT:Chokolademousse på økologisk Oialla-chokolade. Hertil æblekompot og crumble af brændt hvid chokolade

LÆS OGSÅ: 17 danske flasker gin: Her er de bedste og de værste

LÆS OGSÅ: Københavns nye restauranter: Clou laver Michelin-mad, med et twist

LÆS OGSÅ: Nørrebro får sin helt egen øl i denne uge: ’Det skal være som at få Michelin-mad på en bodega’