Opskrift:

Denne fiskeret er så god og nem, at du får lyst til at lave den igen og igen

I denne opskrift er der brugt sej, men du kan sagtens bruge andre fisk fra torskefamilien. 

Offentliggjort

Ingredienser

  • 100 g hvedebrød
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g sorte oliven uden sten, fx kalamata
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 sejfilet uden skind (mørk- eller lyssej)
  • 3 spsk. dijonsennep 

Kartofler og bønner

  • 750 g apargeskartofler
  • 250 g grønne bønner
  • 2 spsk, olivenolie
  • Saft af ½ citron
  • 1 håndfuld mynteblade

Fremgangsmåde

  1.  Kom brød i en blender sammen med rosmarin, hvidløg, oliven og olivenolie. Blend det til en grov rasp. Læg fisken i et ovnfast fad. Smør oversiden med sennep. Kom raspen ovenpå, og tryk den lidt sammen over fisken. 
  2. Bag fisken ved 200 grader i 12-15 minutter.
  3. Servér med kartofler og bønner.

Kartofler og bønner

  1. Kog kartoflerne i velsaltet vand i 15 minutter. Kom bønnerne i de sidste 5 minutter. 
  2. Sigt vandet fra, og vend kartofler og bønner med olivenolie, citronsaft og mynte.