Deres fusion af det japanske og franske køkken har nu sikret dem prisen for Årets nye sted
Man får aldrig en ekstra chance for at give et godt førstehåndsindtryk. Og skal man udmærke sig på en i forvejen tætpakket og fremragende dansk restaurantscene, er man nødt til at komme flyvende fra start. Her skiller Akmē sig ud som en sikker vinder af Årets nye sted ved Gastro Awards 2025.
Akmē
Offentliggjort
Sponsoreret af illy.
Akmē åbnede i starten af februar 2025. Bag Akmē står Emil Hassan Lyngbæk, Valdemar
Junge Norvang og Mads Battefeld med en fælles vision om at skabe et sted, hvor
råvarer og smag er i centrum, og hvor japansk og fransk kulinarisk tradition
smelter sammen til en ny og afslappet spiseoplevelse.
Med plads til blot otte
personer ved disken bliver der kælet for enhver råvare, smag og detalje i
omakase-menuen, der består af 10-12 serveringer. I den intime atmosfære
inspireret af ikoniske japanske counter-restauranter, inviteres gæsterne til at
følge tilberedningen på helt tæt hold.
Jurybegrundelse: Derfor er Akmē kåret til Årets nye sted
Akmē har til huse i de lokaler,
Sushi Anaba indtil for nylig lå i. Det er store sko at udfylde, men med
ungdommeligt mod, dyb grundighed og evner ud over det sædvanlige lykkes Akmē med opgaven at skabe en restaurant med internationale
ambitioner, der lige så vel kunne ligge i en metropol ude i verden. Når Akmē tryller med deres særlige blanding af japansk
kaiseki-køkken og fransk luksusbistro, er det tydeligt, at Akmé lægger sig lunt
i lejet lige under byens absolutte toprestauranter. Helt til tops kommer vi for
alvor med de mere fransktonede retter, hvor en indbagt due med brug af hele
fuglen fløj direkte ind på listen over de bedste duer, Gastros anmelder har
smagt.
Akmē
Gastro Awards 2025
Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.
Om illy
Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og professionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til servering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klimaforandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk.
Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.