Restauranten med de tre michelinstjerner og det revolutionerende blik på madkultur er nu kåret som Årets restaurant

Den bedste blandt de bedste. Vinderen af Årets restaurant ved Gastro Awards 2025 er kendetegnet ved ikke blot at besidde den fineste fornemmelse for det, der kendetegner morgendagens gourmet, men også ved at være innovative i en sådan grad, at de bliver efterlignet af andre. Ambitionerne er internationale, og takket være Restaurant Jordnær lyser Danmark funklende klart på det gastronomiske verdenskort.

Restaurant Jordnær

Sponsoreret af illy.

De har gjort sig stort bemærket allerede fra åbningsåret i 2017. Restaurant Jordnær er med sine tre michelinstjerner en højdespringer – ikke kun herhjemme men i særdeleshed også uden for den danske landegrænse. På Restaurant Jordnær stiger successen ingen til hovedet, for snuden bliver holdt i sporet, og med begge ben på jorden lever man fuldt og fast op til navnet.

Over årene har Restaurant Jordnær sat et markant aftryk på den danske restaurantscene, hvor de som de første på allerhøjeste niveau fusionerede det japanske køkken med det nordiske, og derved var med til at skabe en helt ny madkultur herhjemme – en kultur, flere andre restauranter nu også dyrker.

Restaurant Jordnær er lig med et innovativt, råvaredrevet køkken, hvor kun det absolut bedste er godt nok til gæsten. Tina og Eric Vildgaard har skabt en perle, der fuldt fortjent får alt den hæder, den overhovedet kan.

Restaurant Jordnær, Gentofte 29, 2820 Gentofte

Jurybegrundelse: Derfor er Restaurant Jordnær kåret til Årets restaurant

På Restaurant Jordnær står råvaren, håndværket og værtskabet forrest – akkompagneret af en umiddelbar lyst til ganske enkelt at lave god mad og byde på det allerbedste, man overhovedet kan sætte tænderne i. Det er luksus i yderste potens, senest hædret med den tredje fuldt fortjente michelinstjerne, der sætter to (tre!) tykke streger under, at Restaurant Jordnær hører til i den absolutte superliga, når det kommer til europæiske restauranter. Tina og Eric Vildgaard har skabt et univers, og det er fuldt fortjent, at Restaurant Jordnær i år modtager prisen for Årets restaurant.

Restaurant Jordnær

Gastro Awards 2025

Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.

Om illy

Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og pro­fessionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til ser­vering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klima­forandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk. 

Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.

Andre vindere af Gastro Awards 2025

Årets cocktailbar - TATA

Årets vinbar - Bar Vitrine

Årets sustainability - Moment

Årets Hotel - Svinkløv Badehotel

Årets spisested - Calma

Årets Tjener - Lykke Metzger

Årets kok - Rasmus Munk

Årets nye sted - Akmē

Årets bager - La Cabra

Årets publikumsdarling - ET