En rød tråd af grøn gentænkning har sikret denne restaurant kåringen som Årets sustainability

Der bliver konstant gået nye veje for at sikre en bæredygtig restaurantoplevelse, og de bedste i landet skubber konstant grænserne for, hvor grønt og cirkulært man kan tænke. Moment er forbillede for en hel branche og vinder velfortjent prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.

Moment

Sponsoreret af illy.

Restaurant Moment er skabt ud fra en mission om at skabe transformation i samfundet. En af de brancher, der udleder flest emissionsgasser og har størst negativ effekt på biodiversiteten, er fødevare- og byggebranchen. Derfor arbejder man hos Moment hver dag med at gentænke store madoplevelser i fysiske rammer bygget af materialer med lavere CO2-aftryk. 

På Moment arbejder man tæt sammen med en videnskabelig følgegruppe, der konstant skubber grænserne for vores forståelse af restaurantdrift. På det, der engang var en gammel parkeringsplads, får ambitionerne lov til at blomstre i en biogen bygning omgivet af en spiselig og biodivers prydhave.

Bag Moment står Rikke og Morten Storm Overgaard, der konstant udvider grænserne for, hvad det vil sige at være bæredygtig. Senest har de arbejdet på at finde en ordentlig måde at føje animalsk protein til deres menukort, der tidligere har været rent vegetarisk.

Moment, Ravnen 1, 8410 Rønde

Jurybegrundelse: Derfor er Moment kåret til Årets sustainability

Moment handler om det momentale: Ideen er at spise det, der er lige nu. Udgangspunktet for gastronomien er den biodiverse have, som gæsterne oplever på deres besøg. Moment er meget mere end fine dining: Folkene bag er også formidlere, der ønsker at inspirere til, hvordan vi alle sammen kan tænke og handle i en grønnere retning, både på individuelt niveau og på strukturelt plan. Det aftvinger respekt at være nogle af dem, der går allerforrest, og i en bæredygtighedsverden fuld af varm luft er det forfriskende at se foregangsrestauranter, der virkelig gør en forskel. Sådan en er Moment.

Gastro Awards 2025

Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.

Om illy

Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og pro­fessionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til ser­vering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klima­forandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk. 

Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.

Andre vindere af Gastro Awards 2025

Årets cocktailbar - TATA

Årets bager - La Cabra

Årets vinbar - Bar Vitrine

Årets Hotel - Svinkløv Badehotel

Årets spisested - Calma

Årets Tjener - Lykke Metzger

Årets kok - Rasmus Munk

Årets nye sted - Akmē

Årets restaurant - Restaurant Jordnær

Årets publikumsdarling - ET