En rød tråd af grøn gentænkning har sikret denne restaurant kåringen som Årets sustainability
Der bliver konstant gået nye veje for at sikre en bæredygtig restaurantoplevelse, og de bedste i landet skubber konstant grænserne for, hvor grønt og cirkulært man kan tænke. Moment er forbillede for en hel branche og vinder velfortjent prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.
Moment
Offentliggjort
Sponsoreret af illy.
Restaurant
Moment er skabt ud fra en mission om at skabe transformation i samfundet. En
af de brancher, der udleder flest emissionsgasser og har størst negativ effekt
på biodiversiteten, er fødevare- og byggebranchen. Derfor arbejder man hos
Moment hver dag med at gentænke store madoplevelser i fysiske rammer bygget af
materialer med lavere CO2-aftryk.
På
Moment arbejder man tæt sammen med en videnskabelig følgegruppe, der konstant
skubber grænserne for vores forståelse af restaurantdrift. På det, der engang var en gammel parkeringsplads, får
ambitionerne lov til at blomstre i en biogen bygning omgivet af en spiselig og
biodivers prydhave.
Bag
Moment står Rikke og Morten Storm Overgaard, der konstant udvider grænserne
for, hvad det vil sige at være bæredygtig. Senest har de arbejdet på at finde
en ordentlig måde at føje animalsk protein til deres menukort, der tidligere
har været rent vegetarisk.
Jurybegrundelse: Derfor er Moment kåret til Årets sustainability
Moment
handler om det momentale: Ideen er at spise det, der er lige nu.
Udgangspunktet for gastronomien er den biodiverse have, som gæsterne oplever på
deres besøg. Moment er meget mere end fine dining: Folkene bag er også
formidlere, der ønsker at inspirere til, hvordan vi alle sammen kan tænke og
handle i en grønnere retning, både på individuelt niveau og på strukturelt
plan. Det aftvinger respekt at være nogle af dem, der går allerforrest, og i en
bæredygtighedsverden fuld af varm luft er det forfriskende at se
foregangsrestauranter, der virkelig gør en forskel. Sådan en er Moment.
Gastro Awards 2025
Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.
Om illy
Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og professionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til servering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klimaforandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk.
Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.