Deres nøje udvalgte vinsamling, indisk-inspirerede serveringer tilberedt af tidligere Noma-kok og drønhyggelige stemning gør dem til Årets vinbar

En vinbar er ikke længere en vinbar. Borte er tiden, hvor et afgrundsdybt vinkort og en endnu dybere vinviden hos personalet var eneste afgørende faktor. Nu insisterer de bedste steder i landet også på små og større serveringer på siden. Med Bar Vitrine har Danmark fået et nyt stamsted, der igen hæver barren for udskænkningssteder herhjemme – bl.a. derfor har de fået prisen for Årets vinbar ved Gastro Awards 2025.

Bar Vitrine

Sponsoreret af illy.

Vinbaren er født som et passionsprojekt med fokus på kærlighed til vin, lækre serveringer og hyggelig stemning. Ikonet Riccardo Marcon står bag, og det er hans personlige vinsamling, der kendetegner sortimentet. Her kan du ikke bestille bord, men droppe forbi og slå dig ned på en af de blot 18 pladser (samt 20 udendørs, når vejret er til det) og nyde opholdet her, hvor gode historier og minder skabes.

Bar Vitrine skiller sig afgørende ud på kortet over Københavnske vinbarer. Vinkortet er imponerende og en meget ærlig forlængelse af Riccardo Marcons person. Som vært skaber han en formidabel stemning, mens den tidligere Noma-kok Dhriti Aroras i køkkenet fremtryller sublime serveringer.

Bar Vitrine, Møntergade 5, 1116 København

Jurybegrundelse: Derfor er Bar Vitrine kåret til Årets vinbar

Bar Vitrine har fundet opskriften på den noget nær perfekte vinbar. Man tager en del af Riccardo Marcons formidable værtskab og tilsætter en del totalt uventet og helt forrygende indisk-inspireret køkkenmagi fra Dhriti Aroras. Det hele blandes sammen med en usleben diamant af en placering, i hvad der har udviklet sig til at være et af Københavns bedste gadekryds, og resultatet er Bar Vitrine. Her har man lyst til at finde gamle venner og skabe nye forbindelser, mens vinen flyder, og maden smager af mere. En vital tilføjelse til Københavns i forvejen sprudlende restaurationsliv.

Bar Vitrine

Gastro Awards 2025

Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.

Om illy

Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og pro­fessionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til ser­vering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klima­forandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk. 

Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.

Andre vindere af Gastro Awards 2025

Årets cocktailbar - TATA

Årets bager - La Cabra

Årets sustainability - Moment

Årets Hotel - Svinkløv Badehotel

Årets spisested - Calma

Årets Tjener - Lykke Metzger

Årets kok - Rasmus Munk

Årets nye sted - Akmē

Årets restaurant - Restaurant Jordnær

Årets publikumsdarling - ET