Deres nøje udvalgte vinsamling, indisk-inspirerede serveringer tilberedt af tidligere Noma-kok og drønhyggelige stemning gør dem til Årets vinbar
En vinbar er ikke længere en vinbar. Borte er tiden, hvor et afgrundsdybt vinkort og en endnu dybere vinviden hos personalet var eneste afgørende faktor. Nu insisterer de bedste steder i landet også på små og større serveringer på siden. Med Bar Vitrine har Danmark fået et nyt stamsted, der igen hæver barren for udskænkningssteder herhjemme – bl.a. derfor har de fået prisen for Årets vinbar ved Gastro Awards 2025.
Bar Vitrine
Offentliggjort
Sponsoreret af illy.
Vinbaren er født som et
passionsprojekt med fokus på kærlighed til vin, lækre serveringer og hyggelig
stemning. Ikonet Riccardo Marcon står bag, og det er hans personlige
vinsamling, der kendetegner sortimentet. Her kan du ikke bestille bord, men
droppe forbi og slå dig ned på en af de blot 18 pladser (samt 20 udendørs, når
vejret er til det) og nyde opholdet her, hvor gode historier og minder skabes.
Bar Vitrine skiller sig
afgørende ud på kortet over Københavnske vinbarer. Vinkortet er imponerende og
en meget ærlig forlængelse af Riccardo Marcons person. Som vært skaber han en
formidabel stemning, mens den tidligere Noma-kok Dhriti Aroras i køkkenet
fremtryller sublime serveringer.
Jurybegrundelse: Derfor er Bar Vitrine kåret til Årets vinbar
Bar Vitrine har fundet opskriften på den noget nær perfekte vinbar. Man
tager en del af Riccardo Marcons formidable værtskab og tilsætter en del totalt
uventet og helt forrygende indisk-inspireret køkkenmagi fra Dhriti Aroras. Det
hele blandes sammen med en usleben diamant af en placering, i hvad der har
udviklet sig til at være et af Københavns bedste gadekryds, og resultatet er
Bar Vitrine. Her har man lyst til at finde gamle venner og skabe nye
forbindelser, mens vinen flyder, og maden smager af mere. En vital tilføjelse
til Københavns i forvejen sprudlende restaurationsliv.
Bar Vitrine
Gastro Awards 2025
Gastro Awards hylder årets bedste kulinariske talenter og gastronomiske oplevelser. Prisen fokuserer på innovation og kvalitet i restaurationsbranchen og anerkender dem, der skaber unikke og inspirerende smagsoplevelser.
Om illy
Som hovedsponsor for Awards hylder illy kvalitet og professionalisme samt kærligheden til gastronomi og tanken på detaljen, der mærkes i alt fra råvarer til servering. illy arbejder på verdensplan med at finde de bedste løsninger for at afbøde effekterne af klimaforandringer og for at intensivere produktionen af bæredygtig kaffe. Det har betydet, at illy er certificeret af B Corp og dermed anerkendt for, at virksomheden er sit sociale og miljømæssige ansvar bevidst, samt har modtaget en anerkendelse som en af ’Verdens mest etiske virksomheder’ hele 11 år i træk.
Det er i den ånd, illy uddeler prisen for Årets sustainability ved Gastro Awards 2025.
Jeg har altid været begunstiget af, at der er nogle, der har troet på mig og hjulpet mig. I alt, hvad jeg har gjort. Men det kræver, at man opsøger det. Og det har jeg tydeligvis været god til.