Køkkenfest: Sådan laver du fasanpaté

Køkkenfest: Sådan laver du fasanpaté
Offentliggjort

Vi har endnu engang været i køkkenet. Denne gang har vi haft et par fasaner under kærlig behandling, og det er der blevet en forrygende fasanpaté ud af. Se med her og se opskriften nedenfor:

OPSKRIFT

4 fasaner eller 8 fasan bryster

150 gram røget svine spæk

4 løg

En håndfuld valnødder

5 pigion æbler

Et godt bundt østershatte

Evt:

Hvid portvin

Calvados

En tredjedel af ingredienserne braiseres og resten laves til fars. Kødet fra det braiserede trævles og blandes i farsen, mens resten laves til fars. Dryp evt. lidt calvados i bunden af et patentglas og fyld det derefter med patéen. Put patentglassene i en gryde med vand og henkog i 3 timer.

Lad glassende stå køligt i en uge og de kan nu spises og kan holde sig i et halvt til et helt år.