Bistro- og brasseriekulturen har efterhånden for længst bidt sig fast i København, stadig nye steder dukker op, mens andre igen taber pusten.
Pastis i Gothersgade var et af foregangsstederne og er på syvende år stadig rasende populært (og med et ikke ubetydelig kendistække!) – og med rette, for det er ubetinget et af byens bedste value for money-steder.
Jeg har efterhånden prøvet det meste på det klassisk orienterede bistrokort, fra glaserede kalvebrisler og steak frites (rigtig god bearnaise og ditto fritter) til de syndige profiteroles med vaniljeis og chokoladesovs , og der er over hele linjen tale om absolut lydefri serveringer – der serveres ganske enkelt rigtig god mad til meget fornuftige priser. Man bliver snildt mæt for 300 kr.
Annonse
Læs videre på næste sideVi har tidligere langet voldsomt ud efter betjeningen for at være indifferent grænsende til det (egentlig ufrivilligt, tror jeg) uforskammede, men det oplevede vi intet af ved det sidste besøg. Jeg er ikke sikker på, at vi var i hænderne på professionelt uddannede tjenere, men der manglede hverken smil, smidighed, opmærksomhed eller tempo.
Pastis leverer varen hele vejen igennem.
+ Fremragende bistro til rimelige priser
+ Fornuftigt vinkort med stort champagneudvalg
+ Livligt og stemningsfuldt Mulighed for at sidde udenfor i sæsonen
- Stedets store popularitet gør, at ens bord kan være tidsbegrænset – et fænomen, vi på gastro pr. definition er stor modstander af. Iskold kalkule bør aldrig sættes over gæstens velbefindende
Jeg har kun lært halvdelen af, hvad min far kunne med sine hænder. Og mine børn har lært mindre end halvdelen. De kan ingenting. Jeg tror, det vildeste, de kan, er at binde deres snørebånd. Det, tror jeg, kan være roden til noget af den mistrivsel, vi oplever.