På Fyn ligger en hotelrestaurant, der er langt mere end bare bobler og delikate fiskerogn

Det ville være let bare at kaste ord som luksus og gourmet efter dette stedog lade det blive ved det. Men den fynske hotelrestaurant er mere end bare bobler og delikate fiskerogn. Stedet gemmer også hemmelige historier, dampede frottéhåndklæder og små tvist, der kun viser sig, hvis du kigger længe nok.

På Fyn ligger en hotelrestaurant, der er langt mere end bare bobler og delikate fiskerogn
Offentliggjort

Det er måske underligt at indlede fortællingen om en restaurant med en beskrivelse af opvasken.

Men opvasken i køkkenet på Restaurant Hesselet, der ligger i Hotel Hesselet i udkanten af Nyborg, siger ret meget om, hvilket sted vi har med at gøre.

For det første har opvaskeområdet med sit eget hjørne af køkkenet cirka lige så mange kvadratmeter, som du kan få for fem stænger i den smarte ende af Nørrebro. En hurtig tælling får mig op på 47 opvaskebakker til tallerkener og glas, et lufthavnssecurity-agtigt monstrum af en opvaskemaskine og stabler og atter stabler af viskestykker – nok til at beklæde et par hundrede husalfer i ’Harry Potter’.

Hvad skal du så bruge den information til, tænker du måske? Jeg mener bare; Hesselet er et stort sted. Eller, i forhold til deciderede konferencehoteller er det ikke fysisk enormt, men restauranten får altså losset nogle gæster igennem i løbet af en uge. Konferencefolk, festfolk, hotelgæster og de helt almindelige restaurantgæster. Vi er her mest for at se, hvad herligheden ud til ”en af de bedste strande på Fyn” kan for de to sidste kategorier. Os der bare gerne vil have lidt godt at spise i en god stol.